Updated: 6/8- 15

22:03

                          Sida 1 2 3 4 5                           

2016

HOME

Mikael Ahlström

Webbmaster

Butiken fylld med massor av fiske/jakt prylar!

Kom in och handla av butikskillarna Emil,Thomas och Jörgen!

 

Powered by Calendar Labs

Facts:

Salmon fishing in Sweden:

Älvkarleby is a beautiful river and contain big salmon´s!

In resent years many salmon´s bigger than 44 lb has been caught! Some years as big as 55 lb! One year, you had to catch a 44lb to get on the top 10 list!

As late as 2006, Hasse Kvarnström caught a salmon at 59,27 lb!

 The river record is  61,11 lb!

www.laxdrill.se

Låt oss inte glömma de rekord älven lämnat efter sig! Håller ålvrekordet i år?

Många som fiskat länge efter älven menar att året kan ge nytt älvrekord! Svenskt rekord?  Vi får väl se, men stora fiskar kommer absolut att stiga under året, enda svårigheten är att fånga dom.

Svenskt rekord 1996. 27,97kg fångstmann Jarmo Virkkunen

Rkord nr: 3

Svenskt rekord 1995. 26,62kg fångstmann Svante Hedblom

Rekord nr: 2

Svenskt rekord 1990. 26,0kg fångstmann Jurgen Rephenning

Rekord nr: 1

Andra storlaxar från älven:

Hasse Kvarnström´s 26,84 kg´s! Från 2006-06-17

Svedda 23,5 kg! Perra håvade den 2002!

 ÄlvkarlebyRiverTeam;

 

 

   

 

 

Måndag 4/8-14

Thomas Larsson, Evelina Hendriksen, Tommy Muhr, Calle Björk, Peter Jonsson, Micke Backman fiskar RAMPEN i Bergeforsen. För en stund sen såg det ut som följande: Calle 3, Evelina 1, Peter 1 och Thomas "Huntyard&Berras" Larsson 1:

 

Bild på Marcus Pedersen´s 20 klubba!

"Drömgränsen 20,0 blev äntligen sann i Fredags efter 18 årskort i älven!
Med sin längd på126cm har den säkert vägt några kilo till som nystigen."
Skriver Marcus.

Stefan drillar lax:

 

Marcus Pedersen fixade älvens 5é 20´plussare igår! Grattis!

14 laxar (varav 4 återutsatta) igår. Andreas Reitan fixade en spinnlax, 12 kg! Välkommen i spinnklubben "flugfiskarn" o Grattis!  Perra och "Mäklarn" fick varsin liten 2+are som var grymt fina!

Perra´s:

Fredag 25/7-14

Hörde talas om att en 20 kg´s på Hällen!

Bonustur när fruga med vänner hade pubrunda i Gävle! Jag skulle skjutsa hem, så älven i ett par timmar var inte helt fel! Efter några kast på hällen bytte jag fluga och kastade 2 kast i Inloppet, 2 hugg senare (under samma kast)hade jag en liten 5,4á i håven. Lämnar Perra mfl 21:00.

19 laxar igår varav 6 återutsattes(5 av dessa av Hikmet), Hickan fick alltså 6 larrar igår! Gubbhyllan levererar!Perra fick en fin 6,4 kg´s. Grattis igen!

Två Sommaröringar kom upp igår! 6,45 respektive 6,0 kg!På G?! Kul isåfall!

Vill även nämna att flera fiskare skriver in sina fiskar där de håvas! Fisken ska ju självklart skrivas in där den högg/gäspade!!! Ett exempel är när fisk hugger på Årvara, då skriver vissa in dessa i Kanalinloppet/Kanalen, där nästan all fisk håvas av rent naturliga orsaker som strömmar m.m!

Torsdag 24/7-14

Perra med blänkare från i kväll, Grattis!

Hikmet fixar femling(återutsatta, en bild fattas) på???? Ja! Gubbhyllan! Grattis!

 

14 laxar igår(varav en återutsatt)! Störst för dagen Jocke Öquist med en vacker vildlax på 13,7 kg! Grattis Jocke!

Tog en kvällstur till älven med Bjurs igår. Kokande värme trots att klockan var närmare 19 när vi började fiska! Det tog inte många kast på Hällen innan det blev tunggung i spö´t! En riktigt stor fisk var på i andra ändan! Jag kände tidigt att något inte stämde, men vis av andra händelser så drillade jag den hårt ner mot Notöviken. När fisken (efter stenhårt tryck) kom in till land, så satt den i ryggfenan! En bjässe på mellan 15-17 kg! Grönryggad och fin! Kan bara medela alla att Westin Edge Dynamic 12,3 ft, är ett kanonspö! Den press jag satte på fisken skulle ha knäckt många andra klingor! Köpte spö´t på Huntyard&Berras inför denna säsong. Tillsammans med lillebror 10 ft så har jag en bra duo!  Roger Timbre hade redan fått en larre när vi kom och han drog på en fin grönryggad 12,5 kilos senare!

Lite senare drog det på en lax igen! En fin helblank 10+are! Tyvärr satte jag lite för hård press på den efter ett par hopp, så den gick! Sånt är livet. Hade sen även ett par drillningar till och några snabbdrillningar innan jag kl 23:20 fick denna vackra 7,1á! Man måste vara ödmjuk och tacksam att älven släpper ifrån sig dessa vackra fiskar!:

 

Kallin med nattlax:

Jalle med lax igen:

Torsdag 17/7-14

Igår bestämde vi oss för att testa ny innestället Skravlet. Vi anlände väl vid 16 tiden. Hettan var nästan olidlig! Hade glömt hur hett det blir mot skravelkanten! Vilade minst lika mycket som vi fiskade. Runt 18:40 fick Perra på en lax som släppte ganska omgående. Kastet efter fick jag det där sköna nappet med tre duttar! Efter en skön drillning låg en vacker silverpil på 7,4 kg i håven! En riktig nappalainen! Kroken innifrån och ut!

Stod och tittade på Stefan Karlsson på Hällen när han drillade en hel hög med lax! Till slut fick han en fin liten blänkare på 6,2 kg. Grattis Steff! Han hade även en felsmäll som höll på ta all kraft ur honom, 20-30 minuter med en 15+áre som drog med honom till mitten på Kanalen! Bjurs hade även han en drillning som gick laxens väg.

Perra kände för att testa båten och jag ville hem med fisken till Hofors, så vid 20:30 tiden lämnade vi ett påfyllt Skravel.

Gårdagens resultat(14 varav en återutsatt) speglar inte antlet fisk vi såg i älven.

Undertecknad med vacker Älvkarlebylax från gårdagen(Ampa linslus bakom :) :

Storlaxar:

Joel Karjalainen med 2á laxen för året(20 tappade) Grattis Joel!

Onsdag 16/7-14

Bagarkurvan hela kvällen! Total solförmörkelse! Inte mycket ny fisk ( om nån)som stiger mer. Vi stod ett 20-tal fiskare på Bagarn igårkväll, inte många fiskar visade sig, trots sänkningarna! En lax lyckades komma vid fel tillfälle och den tog Micke i Norrtäljesällskapet(Sven Karlsson mfl), Grattis Micke!

Däremot finns det mycket fisk i älven uppströms fortfarande. 32 laxar(varav, återigen, några återutsatta!), 3 öringar. ÄlvkarlebyRiverTeam´s Stefan Karlsson fixade trippel igår! Grattis! 1 larre (ÄlvPB 15,85 kg) och 2 öringar.Väntar faktiskt även på de riktiga sommaröringsstegen, eller?

Skaravlet är verkligen ny "innekrogen" 30-35 man på den sträckan igår! Kul? Nej enligt mig, men jag behöver inte välja denna plats heller, helt frivilligt.

Stefan Karlsson tripplade igår( 15,85 lax, 3,5 öring, 2,2 öring)! Grattis kompis!

 

Tisdag 8/7-14

Hikmet trotsar värmen! En 6 kg´s och en 12 kg (16.00)! Grattis Hickan!

Testade lite morgonfiske(09.00) Stefan tappade 2 och var i en och undertecknad drillade 1 och var i en. Nu efter maten blir det en liten siesta! Kväll och natt, SE UPP! ;)

Perra, Stefan, Johnny och undertecknad fiskade Korallen igår. En hel del drillningar, både på Korallen och Fasta. Själv drillade jag 2 st med en felkrokning som enda resultat. Perra fick sin 8é, en fin 7,2 kg´s blänkare. Göran gillberg fixade årets första (undertecknad håvmästare), Grattis Göran!

Tony Berggren (gavleoring) drillade 4 laxar igår! En på land. Grattis!

foto: gavleoring.se

Micke Norrbelius med fin 14,5á! Grattis!

Perra med sin 7,2 á!

 

Göran med premiären (7,65kg)!

 

Måndag 7/7-14

Gårdagens fångst blev 23 laxar, 2 fina sommaröringar och 1 gös. Thomas Larsson Huntyard&Berras fixade 2 st, Grattis! Peter "Molle" Berggren (www.storfiskaren.se)  fick en dubbel (11,1 och 10,3)!Grattis Bubben! Perra en morgonlax på 12,26!

Molle med 2 fina larrar!

www.storfiskaren.se

Thomas Larsson med dubbel:

Perras igen:

 

Söndag 6/7-14

Jalle med ännu en lax!Grattis!

Jonny Jansson´s PB 17,2 kg!Grattis! (lördag)

Nu på morgonen fiskade Bjurs o Perra på Gubbhyllan. Perras långa laxtorka med många tappade löstes upp med en fin 12 pannors! Nr 7! Grattis kompis!

Gårdagen gav 27 laxar och en fin havsöring. Äntligen kom det upp lite större laxar igen! Två st 17+are! Charles Malatios, Stockholm 17,5kg och Jonny  Jansson Hargshamn 17,2 kg! Grattis!

Perra, Stefan, Bjurs och Johnny Norén fiskade på lite olika platser utan att se så många fångster.

Lördag 5/7-14

Lite bilder från LillaEdet:

 

33 laxar, 2 öringar igår, 4 återutsatta. Några som fick 2 fettfenor eller fler.

Stefan Karlsson brände en vilding. Bjurs brände en och fick en. Urban Henriksen drog trippel!

Snart får jag testa igen!  Jag har nu varit två veckor från älven!

 

Fredag 4/7-14

Vill ha!

Daniel"Bjurs"Lööf HET! Nytt PB 12,26kg. Grattis!

Roligt att Bosse Sköld fixade fin 10 pannare! Grattis!

Nu har det gått bra vatten ett tag! När jag ska ner under nästa vecka hur ser det ut då? Fiskesuget är riktigt stort nu!

/Micke

Hikmet med ännu en Gubbhyllelax! Grattis Hickan!

Jocke med morgonlax!Grattis!

 

Under denna vecka har Daniel"Bjurs" Lööf, barn och husvagn på campingen. För ett par dar sen fick sonen "Gurra"en lax(dottern Tyra tappade en!) och igår var det dags för Daniel själv när han fixade lax nr 2. Grattis!

 

Perra och Madde hade under några dagar besök av bla Elias Rydberg (Västerås) på campingen. Igår fixade han premiärlaxen! Bara att gratulera!

Torsdag 3/7-14

Repliken kom snabbt! 33 laxar på land och en liten öring samt en återutsatt. Frågan är bara  hur såg det ut? Många tappade, häktare som fick återutsättas? Nappalainen? Får veta av Bjurs o Perra snart.

Har snackat med både Bjurs och Perra nu. Deras reflektion är att många fiskare fick dela på de 33 som kom upp.  Eftersom det visade sig mycket fisk men inte "högg", så är jag helt säker på att vattentempen är alldeles för låg just nu! En hel del felkrokningar visar åxå att det finns fisk i älva!

Mårten Hillbom med 6,2 kg larre:

foto: okänd Bild: Mackan

Tobbe Lindqvist med dubbel! Grattis!

    

Tisdag 24/6-14

Fiskade i regn o kyla igår, fy och usch. Inget hände förren på senkvällen. Ok, Perra hade fisk på på första kastet och jag brände en. Fiskade Bagarn och det kom upp 3 firrar. Peter Johansson (11,0) Hasse Kvarnström (9,7 kg, undertecknad håvare) och Lars Sjödin (6,1 kg). Det var även 4-5 till på samt en som satt lite fel (Örjan). Totalt efter älven endast 11 laxar! Urban fick största för dan (12,3 kg). Snittet åter under 10 kg. Var meningen att Cecilia "gösdrottningen" skulle fiska med mig under måndag eller tisdag, tyvärr frös det bort! Vi tar nya tag när fisket blir bättre.

"Tight lines" fiskebröder/systrar!

Cecilia med en av hennes fina gösar:

Måndag 23/6-14

Isande kyla och regn! Så såg min andra dag vid älöven ut! Första dagen inge vatten! Kan faktiskt bara bli bättre!

Fiskade Bagarkurvan med ett stort antal andra fiskare. Väldigt få fiskar visade sig under eftermiddagen, kvällen och natten! Fram till 22:45 hade det bara drillats 4 fiskar! Då brändes det ett par laxar, jag håvade en åt Göran, sen gick jag med Micke Malm och håvade åt honom, på vägen tillbaka kom Hasse och roppade att jag fick skynda mig för Perra drillade! Jag hann inte dit innan hans fisk var på land. Satte mig ner och började knyta på nytt, då var det drillninga igen! Jag missade alltså steget helt! Jaja, så kan det vara, nästa gång har jag kanske turen på min sida. Perra fick största fisken för andra dagen irad! Superkul! Först 17,7 sen igår 14,3 kg! Lasse Värjö fixade två! Bägge prickade 9,3 kg! Grattis!

Hörde rapporter från resten av älven att det var trögt. Först sent hände det lite där med.

Resultatet speglade alltså det som hördes runt älven, kylan gjorde att det dog ut lite. Endast 14 laxar på land, medel under 10 för andra dagen irad.

Jalle med fin blänkare! Grattis gubben!:

Perra med fin kort tjock helblank 14,3á!

Göran Ödgren 14 kg

Micke Malm:

Sebbe´s första för året:

Söndagen den 22/6-14

Sitter i bilen och avvaktar detta jä... regn! Vill inte bli blöt när man sover i bilen. Vattenföringen ser i allafall bättre ut nu. 08:30 gick det "hela" 90 m3!

Gårdagen blev trög för undertecknad, två nappalainen som gick! Bättre gick det för Perra! Han försvann nästan samtidigt som vattnet! Skämt o sidor, när vattenfall drog ur proppen blev det nästan omöjligt att få fart på grejjorna, då försvann Perra! Stefan o jag såg en drillning längre ner mot Gubben, men reagerade inte mer på det. Plötsligt dök Perra upp hos oss med en skitstor larre i famnen! Han hade ställt sig på en sina favoritplatser och dragit på en 17,7 kg´s! Hans näst största någonsin!Grymt Grattis! Melker Otterbjörk fick sin första lax! 11,44 kg silver! Grattis! Christoffer"Mackan"Makaroff fick äntligen upp en lax! Första för året! Grattis Mackaronen! Johnny Norén fixade även han årets första (medans Perra o jag var i Skutskär o handlade!) Grattis "Metarn"! Träffade även Jimmy Falk på parkeringen, han hade dragit en fin lax på Bagarn. Grattis Jimmy! Sent om sider kom Evelina till parkeringen, även hennes nolla spräcktes igår! Grattis Evelina!

Bild på Nicklas Mattson senaste:

Midsommardagen

27 laxar varav en återutsatt vart Midsommarresultatet. Många trotsade det kalla vädret och en del fick utdelning! Störst för dagen 16,45 kg (Tarik Baran) Spånga. Grattis! Salar Morad fixade trippeln! Grattis! Några dubblade! B la Hikmet"Hickan"Isirgan, Grattis!

Micke Kallin med morgonlax. Grattis!

Hikmet med 2 laxar fråm Midsommarafton.

Salar Morad med Gubbhylletrippel! Grattis!

Skicka bilder på era midsommarlaxar! laxdrill laxdrill på fejjan, mejl alis@laxdrill.se . Mobilen har ni under webmaster. Tack på förhand!

Midsommarafton

Rebecka"Beckan"Högberg med första Nipstadslaxen! Grattis!

Lilla Edet leverera. Jonas Dahlgren med fin lax!

 

LIte drillningar från skravlet för nån dag sen:

 

Film: Chrisoffer "Mackan" Makaroff

Gårdagens fångst i regnväder blev 36 st med en medelvikt över 10 kg, Igen! Störst Håkan Hedman Gävle (15,3 kg). Fångsterna väl utspridda efter hela älven. Fiske vännen Bosse Söderholm fick sin premiärlax! 10,64 kg, Grattis! Flera duktiga fiskare hade lyckan igår:

Svedda, Jalle, Mellis, Malm, Kouva, Danne Danielsson, Calle mfl. Grattis alla!

Undertecknad får chansen Lördag-Tisdag! Väl mött vid älven fiskekamrater! Ska bli riktigt skönt.

Vännen Sven Karlsson med lax från gårdagen. Grattis!

Calle/Jalle med laxar!

Torsdag 19/6-14

Har Perra på plats idag och nån vecka framåt, så jag hoppas på många bilder o berättelser!

42 laxar fick syna land igår! 10 i topp får ändras då Marcus Pedersen Gävle fångade en dagens största, lax på 18,3 kg! Grattis! P-G fortfarande het! Nu med en 16,45 kg´s! Grattis! Baki fixade 2 st över 11 kg! Likaså Mattis Jägerbert Hässelby! Andreas Widing 2 st över 10 kg! Calle Björk 2 små blänkare! Roger Timbré 2 st! Göran "minken"Burman sin 12é? Thomas Stenberg 2 st! Det kom upp fisk nästan överallt! Snittvikten återigen över 10 kg (10,73)! Trots 12 under 10 kg, ända ner till 5,1 kg!

Själv sitter man hemma och inväntar Söndagen då man kan fska igen! Blir bara 1-2 turer i veckan innan semestern v 28!

ÄlvkarlebyRiverTeam´s Stefan Karlsson spräckte nollan igår! Grattis gubben! 10,2kg

Nu har alla ÄlvkarlebyRiverTeam´s medlemmar spräckt nollan!

Roger Timbré med andra? Grattis!

Calle Björk med dubbel!

Onsdag 18/6-14

David Lindblom´s första lax! 11,5 kg! Grattis!

"Frasse" med andra laxen!

Thomas"Huntyard&Berras" Larsson med fin lax!

Calle

Tamer

Haider

Som de flesta redan vet, så kom det upp grymt med fisk på tävlingen. Stora som små. Undertecknad fick en blank och fin 5,9 kg´s iallafall, 29´e plats, Daniel Lööf lyckades bättre med en lax på 9,55 kg som gav plats 20. Inte mycket att göra åt skravletfolket med Noi itopp med tot 34,35 kg fördelat på 3 fiskar, Thomas Holm med 2 st (13,7 o 16,6!). Anders Ingells 21,6 kg blev största för dagen. Fem tävlande fick fler än 1 lax.

 

Fredag 13/6-14

Varannandagsfiske! Efter min dag på Korallen, när det knappt steg fisk, kom en bra stegdag igen! Typiskt för årstiden! Stora fiskar steg under Torsdagen med Peter Johansson´s 17,2á som topp! Sju laxar över 13 kg! Göran Burman fortsätter ösa upp fisk! Grattis! Stefan Hising en storlax på 16,1 kg! Baki "Kurdishflugan" en på 16,4kg!

Tävlingen på  Lördag kan bli något extra om varannandagsfisket fortsätter!

Torsdag 12/6-14

Glade kamraten Joacim"Jocke" Öhquist med fin 10 kg´s! Grattis!

Såg även att Ola "laxbonden" Öbrink spräckt nollan. Grattis!

 

Gårdagen blev inte helt överraskande sämre(efter Tisdagens urladdning) med 10 laxar på land. Störst för dagen Hassan Ali´s 14,1 kg´s kl 23:45 på Fasta. Några få drillningar på Korallen med felkrokning/tappade som resultat i alla fall utom fyra! Kimmen´s på "Gubben" Mats Ahlberg likaså samt Jimmy Falk (ej inskriven) och Thomas "Huntyard&Berras" Larsson på spetsen (första i Älvkarleby!) Grattis!

Undertecknad hade en kort drill med en fin lax som gick fast i ett fäste vid Rabben! Tungt eftersom jag kände nappet så bra! Fasta hade många drillningar de åxå  med samma resultat (Unge  Joel Karjalainen hade 3 drillningar med en felkrokad i håven som resultat, synd). P-G, Ingells och Hassan Ali med fisk på land vid Fasta.

Sammanfattningsvis av min tvådagars är; fel plats Tisdag, lite fisk Onsdag! Hade två underbara dagar vid älven med trevliga fiskekamrater! Det är det viktigaste! Niclas Lindkvist och jag snackade en del över en öl, mycket trevligt! Trevlig lunchbuffe med Tony Berggren igår Tisdag.

Thomas Larsson 9,3 kg (Håvmästare undertecknad)

Fick även bilden på Kimmos 16,8 kg´s av Mackan:

Onsdag 11/6-14

23 laxar igår! Underteckanad var vid Inloppet där det drillades totalt 4 laxar varav endast 1 kom upp och satt rätt! Jag fick iallafall håva 2! åt Viktor Blom! En i hakan och en i mun! Stefan Karlsson hade 2 drillningar.  Nu på morgonen fick Kimmen Doberman en fin blänkare! Grattis! Innan lunch fick Mats denna vackra lax(PB) 12kg:

Kimmen:

Victor (Håvmästare undertecknad):

 

   JAKT  Blogg  Salmon news  Salmonvideo  Pictures  Salmonflyes  Tips&Tricks  Links 2012   2013   2014

 

 

 

 

 

Stort fint prisbord delades ut/lottades ut till de som orkat ta sig till Huntyard&Berras butik.

Bilder kommer under kvällen.

9/9-15

6/9-15

5/9-15

Flera fina laxar som deltagare i laxdrillen fått 2015:

 

   

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4/9-15

3/9-15

2/9-15

Beklagar att det inte blir mycket skrivet just nu, men hälsan har spelat mig ett spratt, så bara jag har fått till den efter dagens MR(magnetröntgen) och medicinering, kommer mer att hända på sidan.

1/9-15

31/8-15

Ett par öringar kom det upp igår iallafal:

30/8-15

Premiär för fiske i kungsådran

Har inte fått några rapporter om fångster men såg iallafall en öring som fångats och satts i(all fisk skall återsättas) känt ansikte fick denna öring

Troligen få eller inga som fiskade

29/8-15

Igår var man till älven. Anlände kl. 18 och fisket var till 21.

Träffade Stefan Karlsson och levererade en Ambassadeur 7000 High Speed som han vunnit på Tradera. Väl framme vid Inloppet, så träffade vi Mellis, Ari Mukka och Krister Magnusson.

En drillning med en lax som slet sig. Ari Mukka hade redan fått en öring när vi kom och det blev totalen för den kvällen.

27/8/15

2 timmar kvar på jobbet sen lite sömn och uppdatering av hemsidan och skriva lite på boken.

26/8-15

Flera sportprofiler har fiskat vid älven iår! Först träffade jag bröderna Nilsson (SAIK), nu har även Johan Oremo (GIF) tagit lax i älven!

25/8-15

Fladen kommer under 2016 att presentera många häftiga nyheter!! Återkommer!

EN nyhet kan jag släppa!

Snart kommer det att bli mycket om jakt på laxdrill under slösäsongen i älven, älg, björn och vildsvin!

24/8-15

Igår var Jag, Stefan och Boström på jakt efter öring men det blev annat...

Träffades vi älven prick 17:00. Traskade upp till Hällen och riggade våra spön.

Vackert väder och trevligt sällskap var inte helt fel!

Först när det började mörkna, visade det sig lite öring! Jag hade et napp men hade varit i botten alldeles före så det blev "nada" av det.

Vi var fundersamma om det skulle sluta utan at nån fick en riktig drillning!

Plötsligt vid 21:20 tiden fick jag ett riktigt hugg! Öring?! Kändes inte riktigt vad det var! Körde med Edge 10 fotaren och den gjorde ett riktigt bra jobb!  In kom en stor fisk! En lax på runt 10 kg, hane! Eftersom alla hade "lämnat" våra håvar hemma, så fick det bli tailing! Stefan fixade det och det var inget snack! Den fick lite konstgjord andning och fick simma tillbaka!

Endast ett par kast efter var det Peters tur! Efter en kort drillning med "snaken" drog han in en laxhane som jag fick ge luft och återutsätta!

Fisk igen! Peter var het! denna gång en liten gös som fick en ny chans i livet!

Fisk igen! Peter igen! Jag såg nappet och in för tailing kom en vild laxhona! Riktigt skaplig för årstiden, helt vit buk och fet. Stefan tailade den. Den fick följa med Peter hem.

Priser kommer att delas ut inom kort av

Placering Deltagare Vikt Fångstdatum
1 Micke"Laxdrill" Ahlström 22,2 2015-06-18
2 Daniel" Bjurs"Lööf  21 2015-06-14
3 Mikael Pettersson Hjelm 19,3 2015-06-21

Micke"Laxdrill"Ahlström 22,20 kg

Daniel Lööf 21,0 kg

Mikael Pettersson Hjelm 19,3 kg

Placering Deltagare Vikt Fångstdatum
1 Micke"Laxdrill"Ahlström 10,8 2015-07-15
2 Anders Thuresson 4,6 2015-06-30
3 Daniel"Bjurs" Lööf 3,55 2015-07-22

Micke"Laxdrill"Ahlström 10,80 kg

Anders Thuresson (ingen bild) 4,60 kg

Daniel Lööf 3,55 kg

 

23/8-15

22/8-15

Gös och 1 öring

BJurs, Perra, Stefan och jag testar imorgon

Rapport kommer i morgon

21/8-15

Otur med vattenföring, dimma och utrustning

Ibland får man klaga! Hade kollat in vattenföringen i Berge en vecka irad före vi åkte. Runt 600 m³ på dagarna och sänkning till 300 m³ på kväll/morgon! Inte då! När vi kom gick de 600 men sänkningen kom inte förren 03.00! och bara till 430! Ofiskbart på södra vi lillrampen! Inte nog med det så kom dimman på morgonen! Bara att åka hem! Fiske mella 18:30-21:00, sen dött i mörkret och dimma!

Nån tappad och Stefan 3 på land.

20/8-15

Packa flugor, rullar, sänken, spön mm för bergetrippen med Stefan och Peter!

Just nu 573 m° hoppas på runt 250-300 till natten

19/8-15

Berge imorrn

Mindre vattenflöde gör södra sidan attraktiv igen! Rapport kommer!

Gårdagen:

18/8-15

Vissa har tid att fiska fortfarande

Krister och Ari, eller hur grabbar

17/8-15

16/8-15

På Torsdag bär det av till Bergeforsen för lite fiske

Vårt fiske på Södra sidan vart hämmat av vattenföringen senast, så nu kör vi ett kvällspas med förhoppningsvis mindre vatten. Stefan Karlsson, Peter Boström och undertecknad är de som åker. Väl där möter vi upp Tony Högberg. På agendan står öring och naturligtvis nån lax.

15/8-15

Bjurs testar idag

Får rapporter från Bjurs under dagen/kvällen

En tappad öring på 7-8kg säger Bjurs.

14/8-15

Huset färdigmålat! Tack Kasper för ställningen!

Tog en tur till Peter Boström igår. Mötte upp Stefan Karlsson vid älven

Anlände etill Inloppet där Rogga Nilsson med kompis redan fått varsin lax under dagen. Roggas riktigt fin för årstiden! Den andra fick simma tillbaka.

LångThomas och Hising slöt upp alldeles efter oss. 

En drillning för min del men var inte med på hugget så fisken klarade sig denna gång! Stefan K hade även han ett par drillningar (fick en fin gös på 1,7 kg, en riktig nappalainen!) och Boström hade en på. Annars tvärdött men vad gör det en sån vacker kväll! Trevligt sällskap är värt lika mycket! Tack Rogga, Steff, Thomas, Peter och Hising för en trevlig kväll vid vår underbara älv!

13/8-15

Ari och Krister levererar! Grattis!

12/8-15

11/8-15

Lätt att ta fel när man ser (prickar) långt ner under mittlinjen

Öring? nej (lax lekdräkt?, ja) från Berge

Disskussion om det var en öring?

Många erfarna har kollat och alla är överrens om att det är en mörknande lax, klart slut.

 

Öring

En liten berättelse från ett tillfälle vid älven:

" Sent på säsongen 2011 i Älvkarleby gjorde Per Carlsson och jag en gemensam resa för att lura nån öring eller lax. Vi testade vårt favoritställe och satte oss för att begrunda det vackra framför oss.

Efter en liten stund började vi fiska och det dröjde inte innan jag hade fisk på! Tyvärr bestämde den sig för att stanna kvar i älven intill håven. Sen var det Perras tur att drilla! Samma visa för honom! Så fortsatte kvällen med drillningar hela tiden! Till slut hade vi lyckats landa 5 st! En helt underbar kväll i Älvkarleby! Ensamma vid vår oas! Med oss hem över 40 kg lax!"

10/8-15

Älvkarleby Lax 20kg´s klubben sen 1994

  Namn Kg År
1 Jarmo Virkkunen 27,97 1996
2 Hasse Kvarnström 26,84 2006
3 Svante Hedblom 26,62 1995
4 Kent Sundström 26,6 1998
5 Henry Heikkuri 26,5 1998
6 Allan Bergenstråle 26,2 1998
7 Jan Fernström 25,2 2007
8 Juha Heikkuri 25,2 1999
9 Jari Puljujärvi 25 1995
10 Lars Östlund 24,8 1996
11 Heikki Keränen 23,9 1998
12 Andreas Bergström 23,6 1998
13 Jörgen Svedlund 23,5 2002
14 Stefan Danielsson 23,4 2001
15 Yngve Bergström 23,4 1998
16 Roger Nilsson 23,4 1994
17 Jari Puljujärvi 23,1 1995
18 Peter Jonsson  22,9 2014
19 Conny Johansson 22,8 1995
20 Jari Puljujärvi 22,7 1998
21 Jari Puljujärvi 22,5 2001
22 Mikael Ahlström 22,2 2015
23 Dick Björklund 22 2000
24 Mikael Söder 22 1999
25 Pertti Värjö 22 1997
26 Rolf Blomgren 21,7 1995
27 Anders Ingels  21,6 2014
28 Jari Puljujärvi 21,6 1996
29 Joakim Jansson 21,5 1998
30 Evelina Henriksen 21,4 2012
31 Ronny Sundberg 21,4 1994
32 Dan Danielsson 21,3 2003
33 Åke Cedergren 21,3 1998
34 Jan Fernström 21,2 2001
35 Paavo Lipponen 21,2 1999
36 Allan Bergenstråle 21,2 1998
37 Esko Puljujärvi 21,2 1998
38 Haider Al-Thaili 21,1 2012
39 Johan Wessen 21,1 2008
40 Daniel Lööf 21 2015
41 Christer Berg 21 1999
42 Rolf Blomgren 21 1995
43 Henry Hilden 20,8 2012
44 Hannu Isokkivelä 20,8 1997
45 Peter Boström 20,7 2009
46 Sahla Morad 20,6 2005
47 Jörgen Funseth 20,5 2002
48 Kari Trög 20,5 2002
49 Tevu Mustonen 20,5 1997
50 Håkan Lukkarinen  20,3 2014
51 Jan Gustavsson 20,3 2000
52 Kalle Keränen 20,3 1999
53 Niclas Englund 20,3 1999
54 Daniel Olsson 20,3 1997
55 Calle Björk 20,1 2012
56 Roger Nilsson 20,1 2001
57 Jens Ekholm  20 2014
58 Markus Pedersen 20 2014

Älvkarleby Öringar över 10 kg sen 1994

  Namn kg År
1 Esko Puljujärvi 12,4 1998
2 Jari Puljujärvi 11,5 1996
3 Jan-Åke Westerberg 11,2 1996
4 Micke"Laxdrill"Ahlström 10,8 2015
5  Jari Puljujärvi 10,6 1998
6 Lennart Strömbäck 10,6 1997
7 Kalervo Haverinen 10,5 1998
8 Elias Olsson 10,4 1994
9 Yngve Lindström 10,4 1994
10 Curt Nilsson 10,3 1999
11 Michael Öhman 10,3 2001
12 Mark Berentsen 10,2 1998
13 Peter Norgren 10,2 1995
14 Conny Eriksson 10,1 2008
15 Jouko Räihä 10 1996
16 Heikki Keränen 10 1996
17 Jarmo Vikkunen 10 1999
18 Jan-Olov Hemsen 10 1999
19 Juha Isojärvi 10 2006
20 Stefan x Larsson 10 2015

 

Första dan på jobbet efter 6 veckors semester hmm....

Älven leverera forfarande

9/8-15

Spas med PB från Bergeforsen 20,9 kg! Grattis!

När vi var vid älven så såg vi denna lax drillas in och handlyftas, grattis Tai Burlin!

Thaneechai med fin öring!

Gös, Gös och Gös.

När vi var vid älven senast visade sig en del lax samt öring, så det finns absolut fina fettfenor kvar i älven!

8/8-15

Gårdagen

Såg denna blanking som kom upp på Årvara! Tailad! Eller omfamnad!

Testade själv nån timma med Boström och Stefan Fredag

Få fiskar visade sig och en drillning blev det för mig, men lax. Några pet i grejornablev det men inget mer.

7/8-15

Tungt i älven med få fiskare igår

6/8-15

Berge:

En till för Gurra från resan och Bjurs samt 3 Stefan och Emil´s:

 

5/8-15

Tack Stefan, Daniel, Emil och Gustav för ännu en trevlig resa till Berge!!

Högt vattenflöde störde fisket på södra sidan i Bergeforsen!

Då fick man se vad vattenmassor kan göra med fisket i en älv på ena sidan!

Norra sidan (Rampen) hade mycket fisk med många drillningar medans södra kunde fiska endast på en sträcka av 30 m! Båtarna på 2án hade grymt fiske! Det var mycket fisk på gränsen till 1án och en säl hade hittat en fint skafferi! EN kille som drillade en 14 kg´s fick SÄL på kroken! Den stal laxen och jagade i kapp medans killen vevade in och tog resten av laxen en gång till!!

Vårt fiske gav iallafall 19 laxar men detta på 8 pass och 5 man!!!

Jag testade Rampen en pass och insåg att det inte bara var att hämta hem full pott på 5 laxar! Vi var åtta på Rampen och endast två av oss (Mats Berglund och Jag) lyckades fiska fullt! En kille blev t om utan. Två killar fick en varsin!

Bjurs fixade 3 st men drillade många!! Jag hade 2st till in till håven men de slet sig (hade c:a 20 drillningar). Kan tänka mig att en bra dag är det sanslöst fiske där!

Märkte återigen att trots att fiskarna var superblanka när de kom upp, så mörknade dom lagom till fotografering! Nåt med järnrikt vatten att göra? När dom kommer i kontakt med luften så ser dom mörka ut!

Några fler bilder från resan (Stefans fiskar och "LillBjurs" 2 samt en till från Bjurs kommer ikväll):

Nyrökt nyfångad lax till middag!

Bjurs med resans största, en hane på 16,8 kg!

Bjurs med Ramplax:

LillBjurs med en av sina laxar

En till Gurra!

 

3-4/8-15

Älvkarleby går tugnt

Även om det är få fiskare måste man säga att det går trögt i Älvkarleby nu.

Älvkarleby 31/7-2/8-15

Som alla sett så är vi i Bergeforsen, därav den dåliga uppdateringen

Första dagen:

800 m³ samt körning i utskovet! Alldeles fvör mycket för södra sidan! Alla kammade NOLL!

Andra passet fick Bjurs en och jag en, det var allt! Men då drillades det iallafall en del.

Tredje passet (jag vilade en del av passet eftersom jag och Bjurs hade Rampen dagen efter) fick Emil en fin lax på runt 13 kg. Alltså 3 pass, 3 laxar.    

Fjärde passet var det bara jag o Bjurs på Rampen( första där någonsin). Ganska trögt tyckte Mats Berglund, men fisk fanns det. Vi var 8 man på Rampen och Mats fiskade full även jag fixade 5 st(drillade 20 fisk med 2 fram till håven innan de gick). Bjurs fick 3 samt drillade många fler. De andra 5 killarna fick alla fisk utom en.

Femte passet(irad för mig o Bjurs) var på södra. Testade nytt ställe och det drillades en hel del. Stefan hade en 15+are in till håven men då gick tafsen av! En fet blank lax! Jag fick på en som jag lyckades få med förbi ön, då släppte rullen från fästet! Klantigt! Fisken gick naturligtvis! BJurs hade åxå flera på! Peter Boström anslöt under detta zpass och han fick känna på dessa starka Bergelaxar ett flertal gånger!!

Nu 12 timmars vila sen 36 timmar på raken igen!!

31/7-15

Skönt att komma iväg till Bergeforsen idag.

Kommer att rapportera från bergeforsen med både bilder och berättelser.

Nedåtgående trots bara tre i förrgår! 2 igår!

30/7-15

Imorgon bär det av till Berge´s Södra sida!

Undertecknad, Stefan, Bjurs, Lill Bjurs, Emil Jonsson åker runt 11 från Statoil Hagaström! Sen anslute Joel Karjalainen på Lördag. Sju pass med 36 timmar till att börja med, på raken! Puh.. Men WOW va läckert!

Ojdå! 3st!

Sälens fel? Få fiskare? Slut? Många frågor när antalet är nere i 3 landade laxar! Kombination tror jag. Väldigt få fiskare är nog största anledningen.

Sanslösa 2015!

Main logo

 

29/7-15

Shopping inför Bergeresan igår, sen fiske. SÄL var uppe igår!! En stor rackare!

Jonas Eriksson fixade 2 st igår! Grattis!

Själv hade jag en drillning som jag "mesade" bort! Stefan hade en drill och Bjurs var den som lyckades få upp sin! En fin lax på 10,65 kg! Grattis!

Men huvudnumret igår var den säl som crusade fram genom älven och käkade fettfenor!! Jag har aldrig sett en större säl!! När den backade ner till Hällen beslutade vi att kasta sänkena på den! Den gick nästan ända mot Skravel sidan, men 0,45 lina och Saltisten med Fladenspöet och Lukkarinens 110 sänke, kom den inte undan! Träff på första kastet! Träff på andra kastet! Sen drog den nedåt älven med en jä... fart!! Tyvärr återvände den senare med mörkret som skydd.

28/7-15

Ganska segt igår

Pratade med Håkan Lukkarinen på mobilen i går och han trodde det skulle bli en dålig kväll för väldigt få fiskar visade sig! Det verkar som om han fick rätt.

Idag ska vi åka in till Gävle och handla lite inför Bergeresan. Passar sen på att fiska lite vid älven. Kan väl hoppas att nåt prickigt vill vara med hem efter kvällen:) .

27/7-15

Rekordåret 2014 hade vid 14/8-14 1430 st laxar varav 86 återutsattes (1371 totalt upptagna 2014 enl.GD)

"Av dem 1344st fångade spinnfiske laxarna så vägde 104st över storfiskregistreringsvikten på 14kg.
25st laxar vägde över 17kg
9st laxar vägde över 18,5kg

Top 5 lax år 2014

1. Peter Jonsson Gävle 22,9kg. Notören 15 juni kl.22:00
2. Anders Ingels Älvkarleby 21,6kg. Pumpgropen 14 juni kl.21:30
3. Håkan Lukkarinen Gävle 20,3kg. Skravlet 15 juni kl.16:15
4. Jens Ekholm Gävle 20,0kg. Hällen 15 juni kl.22:00
5. Markus Pedersen Gävle 20,0kg. 126cm. Hällen 25 juli kl.23:00"
 

Hittills 2015:

1  Mikael Ahlström Hofors 22,2 kg Notören 18/6-15 kl 17:35

2  Daniel Lööf Bjursås 21 kg Korallen 14/6-15 kl 12:45

3  Roger Gahlin Uppsala 19,8 kg Fasta 10/6-15 kl 21:45

4  Markus Enstedt Sala 19,5 kg Fasta 26/6-15 kl 22:00

5  Mikael Pettersson Hjelm Fagersta 19,3 kg Korallen 21/6-15  kl  23:15

6  Per Carlsson Västerås 19,05 kg Korallen 13/6-15 kl  21:00 Laxtrofén

Antal över 18 kg: 15 st

Antal över 17 kg: 23 st

Antal över 16 kg: 30

Antal laxar hittills 28/7-15 (om jag räknat rätt) 1382 st varav 26 återutsatta (1355 upptagna hittills)

Juli hittills(27/7-15) 685 st

Juni 694 st

Maj 8 st

Det behövs alltså 23 laxar på sista veckorna för att 2015 ska bli ett nytt rekord år!!

Hittills 29 sommaröringar

Fiskejournalen & ABU Garcias Recordfisken nedlagd!

Letade och letade efter anmälningsblankett till Recordfisken, där man i minst 20 år kunnat vinna guldrullen och varit med om utlottning om drömresan, nu när man äntligen hade chansen, så lade dom ner tävlingen 2014! Nu är det bara Gädda som gäller tydligen!!!! Eller Rappala cup: " Gädda över 8 kg, Abborre över 1 kg och Gös över 4 kg. Alla fiskar måste återutsättas för att få delta i tävlingen" !!!! Ställningstagandet klar från tidningen, C&R!! Ta upp, mät, väg, släpp tillbaks!! Jaja, dessa fiskar mår nog jättebra!

Vart tog ädelfiskens värde vägen?!

Ok, det gör inget för man har ju alltid sina storfångster kvar i huvudet och på bild.

Två dagar utan öring nu

26/7-15

Det har gått bra hittills i år!

Oliver med vacker öring från Berge!

Planeringen för Bergeresan i full gång.

Sänken beställda av Håkan Lukkarinen, linor mm inköpes på Tisdag, flugbindning, rullarna smorda, spöna kollade, håvar checkas, planerar packning, mat, dryck mm. Röken ska med, så vi kan fixa nyrökt lax på plats. Ja nu är det nära! Och nej, vi ska inte vara på rampen.

Några som trotsade vädret fick belöning.

När jag åkte hem från Stefan mitt på dagen igår , sa Stefan att han skulle åka upp till älven på kvällen och hoppades på regn, så det skulle vara lite mindre folk. Ett lyckat drag! Blev en larre på 7,6 kg! Grattis Stefan!

25/7-15

Glömde datorn hemma när jag åkte till Stefan, kommer lite från igår nu istället.

Testade att åka till älven lite senare än vanligt och Stefan samt undertecknad anlände 20.30 till Inloppet. Väl där insåg vi att det skulle bli tufft att få nån fisk med så många på plats! Fler o fler anlände och det blev mer sitta än att fiska!

Några av de som var där: Boström, Yngve, vi, Mukka, Krister, Långthomas, Hising, Svedda, P-G, Sven mfl.

Det kom endast upp 3 fiskar under hela kvällen och det berodde självklart på för mycket folk vid känsliga Inloppet! Max 4 personer om fisket ska funka som bäst är väl de flestas åsikt för vattnet MÅSTE få vila här.

Thomas ficke en lax, likaså Boström, Svedda avslutade med att få en vacker öring på 7 kg(hans 15é).

Stefan K drillade 2, jag hade ett nyp och en kortdrillning.

Sveddas öring:

24/7-15

Inte många "kända" namn på listan längre. De flesta är och fiskar Solle och Berge nu. Semestrarna börjar åxå lida mot sitt slut, så helgerna blir det väl mer folk. Öringen är ju forfarande intressant! Bergeforsen levererar naturligtvis bra! Rampen är det nya innestället, men jag föredrar södra sidan. Varför? ja, det är väl just för att det är mer "landyta"att fiska på. Rodden borde vara riktigt bra nu med högt vattenflöde. Tydligen ska man ha egna ankare och ankarlinor med sig.

Calle Björk med öring! 9,05kg! Grattis!

 

23/7-15

En korttur till älven med 3/4 av ÄlvkarlebyRiverTeam(Perra har ju fiskat fullt).

Ibland är det sanslöst! 7 fettfenor varav en öring blev vårt facit! Bjurs 2 laxar en öring, Stefan 2 laxar och Undertecknad 2 laxar(8,62 och 10 blankt)! Trevligt sällskap vid älven gjorde det till en mycket bra kväll! Mina 2 samt Stefans 2 togs på Fladens Maxximus Alvkarleby Pro! Grymt skönt!

Esa med lax och öring:

22/7-15

Ojoj... Nu märks det att det snart är Augusti! Jaja, jag testar iallafall. Stefan möter upp och kanske även Bjurs?

Kompisarna Krister och Ari fick varsin igår, Grattis!

Molle fixade även han en, hans 11é? Grattis!

 Lasse Sundström fiskade Årvara och drog en larre, Grattis!!

 

21/7-15

Blykeps hela dagen men nu skriver jag lite.

Tydligen gick det runt 1000 m³ ett tag igår. P-G fixade en larre på Årvara, Jens Ekholm en dubbel (återutsatte 1). Största laxen vägde 17 kg, fångstman Jörgen Olsson från Storvreta.

Jag funderar på att fiska lite imorgon kväll och testa lite mer grejor från Fladen.

20/7-15

Thomas Larsson fiskade bra i Bergeforsen!

Lax o Öring från resan i helgen:

Nu har många slutat sin semester eller dragit till älvar högre upp samt allt mindre lax stiger i älven. Öringen får chansen när laxen minskar.

Kåge med sin första lax! Grattis!

19/7-15

Endast 2 veckor till Bergeforsen!

Undertecknad, Perra, Stefan, Bjurs, Gurra, Emil! 7 pass med otroligt starka laxar! Stora öringar!

Collage över Perras laxar i år! Grattis igen!

En kompis från Finland tyckte min 10,8 kg´s öring såg liten ut, så han frontade den; hahahaha

Anneli Linbergh, första för året blev 2,1 kg silver, Grattis vännen!

"Äntligen! Nytt spö, egen fluga. Liten men naggande go!
2,1 kg, 57cm nystigen vildlax."

Lasse Värjö fick en stor öring! Grattis till 7,4 kg Guld!

18/7-15

Skulle bli en bra dag för ÄlvkarlebyRiverTeam

Fredag-Lördag var våra dagar att fiska tillsammans och det gick bra för oss! Blev inte riktigt som planerat men så här blev det:

"Planerade fiskedagar 2 där alla 4 skulle hinna med att fiska tillsammans blev istället en dag. Under tiden Perra väntade på oss gav älven honom sin 15 lax och så var det paus till 16/8 för honom! Grattis som fa..! Planera om blev ordet. Bjurs skulle komma på Lördagen och jag sova kvar hos Perra så vi kunde träffas! Ny planen blev att Bjurs fick skynda till älven så fort han kunde. Han skulle komma runt 21.00!

Har äldrig sett så mycket folk vid Inloppet!! Jag räknade till 21 man och det är ungefär 13-14 fler än förut! Hur skulle det gå när vattnet aldrig fick vila? En av de viktigaste ingredienserna för ett lyckat fiske för just lättskrämda Inloppet! Som sig bör blev det väldigt lite fisk som ville visa sig, än mindre låta sig fångas! Först att få på fisk blev Stefan, men efter en drillning på några minuter valde älven att behålla laxen! Han var även den näste att få på fisk! En liten helblank firre som fick gå tillbaks! Undertecknad hade nån känning men på första riktiga hugget fick jag drilla en 10 kg´s lax håvades av Perra och fick följa med hem! I absolut sista andetaget 23.55 fick Bjurs upp en 14,4 kg´s laxhona som även blev dagens största(delad)! Grattis!

Summa sumarum, Alla i teamet fick fisk under Fredagen! Riktigt kul att fiska tillsammans!"

Hasse och Stefan X Larsson var två av de som fiskade med oss och Hasse fixade sin 10é fettfena! Grattis! Stefan hade en fram till håv men den simmade vidare. (Han fick en huggvillig brax:) iallafall)

Två andra Sandvikare var Krister Magnusson och Ari Mukka, Ari tappade en vid håvning och Krister hade flera drillningar innan han fick en blanking på land! Grattis!

Två kända bandykillar från Sandviken och landslaget var på plats! Bröderna Patrik och Micke Nilsson, kul att träffa dessa trevliga killar!

17/7-15

Lite snabb info:

Undertecknad med 10kg larre!

Perra; Tack och bock för iår, fullt!! Grattis!

Bjurs med 14,4kg larre!! Grattis!

Ove Wickman med 14,4 kg! Grattis!

Uppgång igen!

Jakob "Jacke"Jonsson tog sin livs första lax! Grattis!

Stefan x Larsson med larre

16/7-15

Drömöringen;

Tänkte ta en tvådagars tur till älven trots varning om åska och regn.  Öring var på agendan, som det i vanliga fall  brukar vara vid denna tidpunkt på året. Naturligtvis var det så att Stefan x Larsson´s öring på 10 pannor inspirerade mig ännu mer, även Hassed Eriksson´s 6á!

Anlände till älven runt 16 men med det busväder jag åkt igenom från Sandviken till Älvkarelö, stannade jag i bilen i runt 35 min innan jag tog på regnkläderna och vandrade ut i regnet! Väl framme vid Notörspetsen, blöt underifrån av regnstället, så slutade det regna! (Vädret resten av kvällen blev underbart)!

Nåväl, Stefan Karlsson anslöt vi 17 snåret och Hasse, xét Larsson, Boström, Mukka mfl var redan på plats.

Vattenföringen låg på perfekta 4oo m³+ så förutsättningarna fanns verkligen! Efter bara en kort stund drillar Stefan Karlsson en liten larre som han fick upp, 3 kg silver, helt nystigen! Han tappade även en efter en stunds drillning. Undertecknad hade inför dagen 5 tappade, så lite osäker på "formen" var man allt. Eländet fortsatte med 2 tappade varav en som jag släöppte tyglarna på så den gick fast och slet sig! Jaja, hugg igen! Hasse så på spöet att det var en riktig nappalainen! Men efter en kort drillning släppte den! Surt! Kändes som en öring! Kastade på exakt samma ställe igen och PANG! Hugg igen! Denna gång fick jag fast den! Drillade den hårt på det höjda vattnet(600 m³) och fick hålla den från att gå fast flera gånger!

Till slut fick jag den mot håven. Då säger Hasse att det är en STOR öring!! Hmmm. lite mer nerver kom in i bilden och förrförra årets missade 10á kröp fram i minnet!! Beslöt mig för att fotsatt vara stenhård mot den, så jag la spöet på axeln och backade in öringen i håven istället för att spänna och veva och få onödiga ryck i linan! En drömöring såg jag genast, men hur stor?! Själv tyckte jag genast runt 10 kg och när jag lyfte den var det inga tvivel om att det var en 10+are! -Fram med vågen sa Stefan Karlsson! Vågen är krönt och gdk för storfiskregistrering, så nu var det spännande! Den pendlade mellan 10,65-10,95 innan den stannade och pep på 10,77kg! (på vågen vid kontoret fick jag nåt g till), så 10,8 kg blev den slutliga vikten!!

Helt sanslöst! En dröm gick i uppfyllelse! Stefan x Larsson som tidigare tagit en 10á var på plats! Lite synd sa jag till han men han sa att han hade en 10´och var naturligtvis jättenöjd! Senare tog Hasse 10 kg`s lax, men då var jag redan hemma.

Vilket år! En lax på 22,2 kg och en öring på 10,80 kg!!! Som Tony "Gavleoring" skrev på sin blogg "efter detta året blir nog Micke"Laxdrill"Ahlström specimenfiskare!" Nja inte direkt men det blir svårt, nästintill omöjligt att matcha detta år!!

Som jag alltid säger efter en fångst" Tack älven för att du låter mig få ta del av din skatt"!!

Det var historien om den 15/7-15, kl 20,20, då jag fick min drömöring!!

Hasses larre:

Peter Fröjd med Laxhane 15,9 kg:

 

Storås med laxhane på 18,2 kg

15/7-15

Sanslöst!!! Idag kl 20,20 fick jag min livs öring!!! 10,8 kg!!! 89 cm!

Skriver mer imorgon!

Blir en tur till älven ikväll

Schwopp så var det sämre!!

Pratat med flertalet fiskare som säger att nu är det mest semiblanka firrar!! Glädjande att det kommer lite öring!!

Noi fortsätter plocka lax och öring! Grattis!!

14/7-15

Många efter älven ligger nära maxantalet 15.

Det har varit ett bra laxår för de som fiskat varje dag vid älven. Flera som jag känner ligger på 13-14 laxar och nån har redan passerat 20 (med återutsläppta)! Svår balansgång när man vill fiska på öringarna som kommer lite senare. Fiska fullt och inte få fiska förrän 16/8 eller återutsätta för att ha chans på öring?

Då börjar planeringen för Bergeforsresan 31/7-5/8-15

Som vanligt åker vi i ÄlvkarlebyRiverTeam till Bergeforsen under sena Juli. Har blivit en liten tradition. Med oss har vi Emil Jonsson och Gurra. Det har varit riktigt bra fiske de gånger vi varit dit, trots att vi fiskat på lågvatten varje gång. Vi fiskar på Södra sidan, där det kan vara riktigt bra om det går vatten! Flera ställen som vi har kvar att fiska på som varit näst intill omöjligt på lågvatten. Vi hoppas vi får testa dessa ställen iår!

Hasse kan han, Grattis!

Elliot med lax från Holgers;

Vad händer? Jo, mindre folk och lite på retur

Joel Karjalainen från 12/7-15

13/7-15

Ibland kommer det meddelanden som gör arbetet med bloggen mer givande! Tack!

Från Nermin Gacic:

"Hej Micke! Jag hade verkligen en mycket svår vecka(v26) i Älvkarleby där jag inte kände någon fisk alls. Men jag träffade fantastiska människor och fiskare, Micke Ahlström, Pera, Tobbe, Micke Malm och Evelin..När jag trodde att jag skulle kasta alla mina fiskegrejer från en bro i Dalälven, tänkte jag på dessa fantastiska människor och revanschen jag kommer att ta nästa år. Som en tröst fick jag höra av fiskkompisar att man ibland bara inte har tur, men jag tror mer på att man kan om man kan... "Laxdill" är den bästa webbplatsen med färska bilder och nyheter, och för allt är jag mycket tacksam.Jag är fortfarande inte säker på om Micke är en bättre skribent eller fiskare blinkar, men det är en stor ära att få träffa dig och killarna från "River laget." Tack för det goda jobbet ni gör. Mvh Nermin från Katrineholm. Min foto från år 2013.Lax 12 kg."

Det var trevligt att träffa dig med Nermin, alltid med ett leende!

Det drillades STOR lax nyss!!!

Tyvärr gick den ut från Sand och runt Rabben och slet sig!!!

Göran Gillberg med fin lax, Grattis Guran!

"Bomtur" till älven!

Bonusturerna brukar sluta med succé! Nu blev det en "bomtur" istället! Fem(5)! Tappade! Inga fler kommentarer!

En kall kväll mitt i Juli! Vart är det på väg! Jag tror att det kalla vädret som svepte in över Sverige chockade laxen! Mycket mindre drillningar trots grymt bra vatten och många många fiskare! Bara på Notörspetsen var vi 42 man!!!

Perra en drillning och Stefan Karlsson 2 samt mina 5 var allt vi fick med oss hem igår!

Jessica Loeva med sin livs första lax på 7,7 kg (11/7)! Grattis!

12/7-15

Då har man varit från älven några dagar igen då! Testar nog ikväll!

Linnea Östlund på GD ringde och vill skriva nåt om min 22,2 kg´s lax:

Redigerad version:

Roligt att Älvkarleby uppmärksammas i TV :

Hasse fångar sommaröring, och en lax Grattis!

Jalle med ännu en fin lax! Grattis!

Göran Gillber fixar en lax på Skravlet, Grattis!

Göran Burman med ännu en lax!

 

11/7-15

Då kom den! En 10 kg´s öring! Stort grattis Stefan Larsson!!

Tänk vad alla har jagat en 10 kg´s öring under dessa år! Nu kom den!! Jalle, Tobbe och Stefan Karlsson har fått stora på 8,1-9,2 kg!

2013:

2012:

Jalle 8,8 kg och Tobbe 8,1 kg :

Men nu kom Stefan Larsson Sandviken med en 10 kg´s!! Återigen Grattis!!

Perra nyper sin 14é! Grattis!!

10/7-15

Antal laxar hittils (9/7-15)

1119 st varav 22 återutsatta!! (om jag räknat rätt)

Maj: 8

Juni: 694

Juli: 395 hittills (9/7)

 

Nån som är intresserad av ett D.A.M nanoflex g2, helt nytt.

Kontakta Jens Mikael Ekholm på fejjan

35 laxar igår med största på 18,3kg! Peter Jonsson en till stor på 17,9 kg!

Perra fixar sin 13é, 9,2 kg! Grattis!

2 öringar igår!

9/7-15

Hasse med 3,5 kg öring! Grattis!

27 laxar på lågt vatten igår.

Jag hade fiskat dagen före med Stefan och åkt hem till honom för lite nattsömn. Just av den anledningen blev det fiske även igår, eftersom det bara är halva vägen mot om jag åkt hem.  Regn och hällregn mötte oss vid älven! Men efter ett tag så sprack det upp och senare bara nån liten skur. Fisket funkade på bra vatten tills de drog ur proppen! Bara att välja mellan Körsbärs, Bagarn, Skravlet eller Hällen! HUr som helst blev det köer på flera av dessa platser. Själv hade jag två laxar som nappade, för att sedan simma i tokfart mot mig och släppa! Fick iallafall en larre på 8,05 kg, så nöjd var man ändå. Stefan lyckades ta en på 7,4 och en helt nystigen 11,3á! Grattis! Peter Jonsson tog återigen en lax, Anton 2 blanka fina! Emil Jonsson´s första älvtur för året gav nytt PB på 14,65kg! Grattis! Blank o fin!

Tyvärr funkar inte fångstjournalen på kontoret denna dag heller. Men återkommer.

Lite Bergeforslaxar; Evelina med vacker lax:

Lite Bergeforslaxar; Mellis med laxar:

 

8/7-15

Gårdagen gav 39 laxar. Störst "Lill Petta" Jonsson med 16,7 kg! Grattis! Han fick även en på 9,7 kg och tappade säkert 4 st!

Underteckand hade en bra kväll med en 8,8 kg´s samt en 13-15 kg´s 2 dm från håven, sen gick den skadade tafsen av precis när jag skulle dra den i håven!

Stefan tappade en även han. Hällen var annars ganska död med väldigt få drillningar.

Sven Karlsson fixade dagens näst störtsa med en blank på 14,2 kg! Grattis vännen!

 

7/7-15

Det ska tydligen gå 180-280 m³ idag men nu går det 425 m³!

Perra hemma nån dag, Bjurs likaså och Stefan kvällstur igår annars hemma samt undertecknad inte fiskat på ett tag igen, vila behövs.

Pang så var det nere i 31 laxar!

Oliver fixar dubbel! Grattis!

Thomas Larsson med liten blänkare:

Hittills:

6/7-15

Gårdagen gav otroliga 67 laxar!

Själv målar man garaget istället. Några som lyckades igår förutom de jag skrivit om.

Thomas Larsson 2

Johnny, Molle, Medina

5/7-15

Minken Perra har slagit till igen! 12 kg hans 12é! Grattis kompis!

Jelena Thaher med sin första lax! Grattis!!!

7,3 kg kl 23,55!

42 laxar igår på sänkt vatten.

Perra fixade dubbel igår! Grattis kompis!

Jalle med dubbel:

4/7-15

Trippen till älven avslutades med bra fiske på bra vatten och mycket mycket folk!

För egen del så tappade jag en lax och fick en helt nystigen 7,35à! Riktig kul! 23:50 när det hade drillats lite överallt högg den så skönt! En kort drill och den låg i nätet. Måste återigen säga att Fladens Maxximus Alvkarleby Pro är helt underbart! Ser fler och fler efter älven med detta spö nu! Kul för Fladen!

Kungarna i går var Göran och Jesper Burman (Team Cageman) som drillade fisk hela tiden!! Göran tog upp 2 och Jesper återutsatte sin 16é och 17é! Grymma killar och roligt att det går bra för just dom trevliga grabbarna! Grattis!

Gick bra för flera av ÅlvkarlebyRiverTeam´s killar åxå( Perra 11,2 kg, Stefan 2 st, 11,3 (samt en återutsatt 3 kg´s som jag tailade) och (prospecten) Johnny Norén ;) 2 st å 6,4 kg!

Dagens kille blev Alper med denna 17 pannare!! Grattis!!

Haider med blänkare

3/7-15

Valde att fiska Hällen och Inloppet igår. Vi var många som fiskade på bägge ställena utan att se speciellt mycke fisk! Svedda och Tamer var de som fick på Hällen INGEN i Inloppet! Skravlet 4st på mycke folk! För att det ska bli rätt  så skriver jag att 4 av de som var inskrivna på Hällen och Inloppet var faktiskt fångade på Notören och Årvara! Rätt ska va rätt!!

Jag vet inte hur det såg ut  i resten av älven, men så lite fisk vi såg i går var konstigt!! Inte ens vid sänkningen syntes det till fisk! (Hällen/Inloppet).

Några som lyckades var Christoffer Makaroff (första för året, Grattis!!Mackan.

Kimmo med lax från igår:

Jalle och Tamer (3)

2/7-15

Varit ut ett pass till älven utan resultat, ja en snabbdrill då. Väldigt lite fisk visade sig, troligen pga toksänkningen i går kväll o natt(backade långt). Nu runt 12 när vi cyklade till stugan stannade vi på hängbron och då började det stiga småfisk, riktigt små!

Baki fick en i morse, bild kommer.

Hade turen att få en till igår!

Fiskade korallen och drillade 2 st varav en måste ha suttit fel. Hursomhelst vann bägge. På kvällen drogs proppen ur och jag satt en bra stund innan jag beslutade att cYkla ner till Bagarn. På 3´e kastet kände jag fisk och på 6é ficka jag en lilling! Precis vad jag ville ha! En 4 kg´s nystigen! Glad! Sebbe håvade.

Tobbe fixar 10é! Grattis!

Cribba med andra för året! Grattis!

Molle med 6 kg silver (fick en till)

Micke Malm med Holgerlax:

1/7-15

Då var det Juli då!!

Åker till älven idag  för 3 dagars fiske efter en veckas frånvaro, då drar dom ur pluggen! Får se om får fiska på vatten eller land! Är ju där snart iallafall :)

Det är fruktansvärt mycke lax i älven nu! Många har börjat parkera på ståndplatser.

Nattvattnet 198 m³!!!

Tiden har gått sinnessjukt fort! Nåja, gårdagen gav Gurra premiärlaxen! Grattis!

Baki med en 14,2kg, en c/r på 10+

Thomas Larsson fixar årets första (sen 2 till!) Grattis!

Micke Malml!!

Peter Fröjd med en större lax denna gång! Grattis!

30/6-15

Peter Fröjds dotter kan hon;

Niklas Lindkvist (ölpolaren) fixar Junilax! Grattis kompis!!

Några till som lyckades igår:

Armandas (son till Arunas) Lydekaitis med larre på 17,84kg (samt 1 till på 6,3kg)! Grattis!

Micke Malm med en av två laxar, Grattis!

27/6 : P-O Nyqvist lyckade dra två st larrar! Stort Grattis P-O! Här den största:

Suget tillbaka! Nu vill jag till älven! Varit borta en vecka snart!

Igår blev Per Eriksson´s 18,5á störst! Grattis Per!

En till stor kom upp, Armandas från Söderfors med 17,8 kg! Grattis!

Killarna från vårt ÄlvkarlebyRiverTeam fiskade bra igår! Grattis;

Stefan 2st, Perra 1 st och Bjurs 1 st!

Gårdagens fångstjournal: (klicka på bild för större)

Stefan tog dubbel! Grattis! 5,5 samt 6,6 kg.

Bjurs med 13,5 kg! Grattis!

Perra med sin 8é! 6 kg, grattis!

Rogga med en 12,4 kg´s lax! Grattis!

 

 

29/6-15

 Regn stoppade inte Storås! En liten blank!

Jonas Mårtensson är het! Andra!

Solle levererar! Tony Högberg fixar Lax! Grattis!

Peter Fröjd med ännu en larre, Grattis!

Bergeforsen börjar leverera så smått, Thomas Larsson fixar en av få!

Så här säger han själv:

"Roligaste lax passet på länge en hel älv för oss själva. Tack Oliver Sundell Joel Karjalainen och legendenFredrik Samuelsson Smiley wink ( bästa håvmann) efter 17 tappade så kom äntligen första upp på land. Efter 24 timmar gäddfiske i helgen och 24 timmar laxfiske så är det bara åka till jobbet och leverera Smiley smile syns i älven i veckan."

 

Hikmet med dubbel på några kast!

Jonas Mårtensson med lax:

Känner ett litet sug igen för laxfiske!

Suget har börjat komma tillbaka! Skönt! Får bli en sväng i veckan nu efter några dagars jobbande.

Från igår:

Hasse med sin andra:

Jalle med vacker 9,1 kg lax

57 laxar i går! med topp på 16,8kg.

Kontoret har problem med sitt program som ger fångstjournalen. Jag får fotokopior under dagen.

Hoppas det åtgärdas snarast. Under tiden kan ni fota journalen och skicka bild till mig så lägger jag ut resultaten.

Största laxen igår 16,8 kg Niklaus Storås! Grattis!

Största laxen i förrgår var Gunnar Olsson´s 15 kg, Grattis!

Roligt för alla som får fisk nu när älven fylls på med lax! Många av laxarna jag sett bild på är helt nystigna, men jag ser även att det nu finns en hel del fisk som stått nån vecka.

Många laxar i älven ger även fler felkrokade. Se till att hjälpa igån laxarna innan ni släpper tillbaka dom. En lax som släpps för tidigt dör efter en kort stund! En bra indikation att laxen är redo att simma iväg är att den ger tydliga, kraftiga försök att simma iväg!

28/6-15

Proppen ur för Storås!

Storås igen!

Lasse Sundström spräckte nollan!! Grattis!

Stort grattis till Göran Gillberg och 13,5 kg lax!

Storås med 15+

Topp 5 hittills(saknar bild på 4án 19,5 kg) vid älven:

 

Laxdrillen:

En liten reflektion över tävlingen; Vi är 44 st som deltar i nya tävlingen "Laxdrillen" ( återkommer nästa år) och för att komma in på 10 bästa listan behövs 16,2 kg hittills!! Sjukt häftigt! Som ni ser så räcker inte 19.05 till topp 3 redan så här tidigt! Man häpnar! En sådan fisk, kan i princip vara största fisken för ett år annars! Nu 4á hittills av oss 44!!!

Återigen 48 laxar på land (nu börjar återutsättningarna, 2 igår).

Har själv inte varit till älven på några dagar men har fått rapporter om att det varit grymt mycket folk på plats! Rekordår för besökande fiskare? Mycket möjligt. Största lax i går 15 kg. Några som fick fisk igår var; Cribba, Perra, Molle, Chance, Johnny Norén mfl.

27/6-15

Perra fixar 7é! Grattis kompis!

Molle med en till! Grattis!

Cribba spräcker nollan!! Grattis!

Sitter på jobbet och följer fisket vid älven. Tydligen lite vatten!

Nyss:

Johnny Norén spräckte nollan! Grattis!

Storås med blanking:

Vattnet nu nere i 356 m³ och kanonväder på gång nästa vecka!!

Nästa vecka, med början redan i morgon kommer hettan! Vad gör den med vattenföringen tro? Sommarvatten tror jag,

Vattenföringen fortsatt fin:

418 m³ just nu, 430 hela dagen

Enstaka stora laxar fortfarande men de lite mindre dominerar:

En 19,5 kg´s lax igår på Fasta! Markus Enstedt Sala! Grattis! En 17.05 Mikael Axberg Pumpen, en 16 kg´s  Jouko Räihä (Holgers expert) Grattis! 15,7kg Mattias Jägerbert Bagarkurvan.

Sommaren fortsätter utan sommar!

Vart är värmen, kommer lite då och då men hmmmmm...

Elias fortsätter sin svit med laxar! Han har haft en bra vecka i Älvkarleby, Grattis igen!

Enver fixar dubbel på Gubbhyllan! Grattis!

foto: www.storfiskaren.se

26/6-15

Fortsatt flyt för Jesper Burman! Grattis!

Bonustur igen eller (snabbtur) 18 mil tur o retur, gav resultat igen!

Tog det väldeigt lungt i går. Mycke vila och lite fiska på ett vatten som inte var planerat. Skulle gå 400-450 m³ men när jag kom så gick bägge fallen! Man så de som fiskade på Skravlet flytta snabbt! Hällen var målet för mig men nja... inte på detta vatten! Molle tappade två stora laxar (första såga jag sticka vid håvning) och den var nog på 15-18 kg!

Trögt fiske men en drillning och en vacker nystigen laxhona blev resultatet för mig (Sebbe håvade), riktigt bra!

 

Peter"Molle"Berggren filmade www.storfiskaren.se

Stefan tappade en när den i princip var klar för håven! Perra tappade en och hade ett napp som inte svarade vi mothugget!

Sven Karlsson fixade en vacker 8 kg´s! Sebbe håvade även denna!

Men det absolut roligaste igår var Sebastian "Sebbe" Berggren som drog ett nytt PB på   17.85 kg!!!!

 

25/6-15

Perra med ännu en lax, Grattis!

24/6-15

Har inte hunnit uppdatera men nu kommer det lite:

Nyss:

Stefan Karlsson fixar silver! Grattis!

 

Grymma 50 laxar igår! Flera spräckte nollan. Ampa fixar dubbel! Grattis!! Melker tog sin 4é med nytt PB igen! Grattis!

Calle björk med en fin 10.95 kg´s lax

Jesper Burman med sitt andra PB denna kväll, 18 kg! Team Cageman! Grattis!

Alex Greis med 12,7á! Grattis!

 

23/6-15

Peter med lax från Pumpen! Grattis!

Jonny Jansson med fin lax 12,33 kg! Grattis!

Gårdagen gav 36 laxar utspritt:

Godnatt alla fiskevänner!

22/6-15

Calle Björk har fått stor lax, 18,1 kg! Grattis Calle!

Joel Karjalainen fixade trippel på Skravlet igår!! Grattis!

Hikmet med Gubbenlax, Grattis Hickan!

Sven Karlsson fixar premiärlax! Grattis!! Den var du värd!

 

Tobbe tog sin 9é idag! Grattis!

Många fiskare efter älven idag! Innan jag åkte hem vid 22 tiden hade det kommit upp fisk på: Holger´s, Gubben, Spetsen, Hällen, Skravlet mm. Lite mindre fisk som visade sig idag jämfört med igår. Men det kommer troligen att komma upp fler än igår! Här kommer några:

Molle med fin lax:

Mellis med 17,25 kg lax!

Torsten Eriksson med Spetsenlax 13 kg!

Elliot Almqvist med sin första lax!

Pelle med Korall lax! Grattis!

Väldigt mycke fisk visade sig igår!:

En kortdrill, ett fjäll och ett napp på sträckt lina blev mitt facit igår. Perra en drill, ett napp. Stefan tappade en stor larre på runt 18-20 kg! Bjurs hade 2 drillningar!

Blev vittne till en drillning och upptagande av en 19,3 kg´s lax av en kille som aldrig fått lax förr! Mäktigt och Grattis Mikael Pettersson Hjelm Fagersta!

21/6-15

Slöfiskade Inloppet igår:

Stefan o jag testade Hällen och Inloppet igår utan nån framgång. Hasse Kvarnström och William Loikas fick varsin.

William´s historia kommer snart( 1 timmes drill!)

Mycket bra vatten och fruktansvärt mycke folk, gjorde att det kom upp 29 st igår. Själv tycker jag att fisket var trögt igåt, trots att man så mycket fisk så ville dom inte bita. Flertalet felkrokningar och tappade fiskar talar sitt tydliga språk att med varmare väder så hade nog siffran igår varit betydligt större.

Elias fick en vacker 15,5 kg´s lax första dagen vid älven, Grattis!:

Baki med lax:

 

20/6-15

Kom ihåg att detta kanonspö (Maxximus Alvkarleby Pro 12 ft )finns hos Huntyard&Berras!

Storås med fin 14,1 kg´s larre.

Får se om man testar älven idag och ett par dagar framåt.

Midsommarfirandet blev lugnt och städat med grillad lax, vildsvin samt älgkalv.

Gårdagen gav 22 laxar

19/6-15

Återigen en dag med 26 laxar på fångstlistan!

Väl hemma efter en omtumlande tur till älven:

Vårat gamla utebord räckte precis till!

18/6-15

Som det har sett ut hitintills, så är det mest nedspolad fisk som kommer upp, såna som gått oss förbi utan att fångats!

De stora flaken med ännu nyare fisk väntas snart!!!!!

Sanslös tur till älven!!

Tog en tur till älven för att försöka på de stora laxarna eftersom Perra fixat ännu en!

Fiskade med Perra,Stefan, Cribba och Sven Karlsson. Efter 3 rundor och flera laxar som visat sig sög det i ordentligt!

Jag tyckte att fisken betedde sig konstigt och drillade den stenhårt! Visst, runt 12-13 kg trodde jag! Sen visade den sig och alla runt bara sa: STOR! Varken jag, Stefan eller Perra hade håv med, för första gångan som jag kan minnas! Ok tailing är väl ingen fara tyckte vi, tills fisken visade hela sitt sanna jag!! Som tur var ropade Sven att han hade håv! Cribba håvade den med van hand! Har nån våg sa jag, eftersom min våg visar lite för lite. Sven sa att hans gick till 23 kg och jag skämtade att den räcker nog inte till! hahaha...21,34 på hans våg och med Becke som vittne 22,2 på kontorets!!!

Åkte hem efter 4 kast lite senare. Bara satt å njöt i goda vänners sällskap!

Vilken underbar iskall dag!!

Sanslösa Perra!!! 16,9kg på morgonkvisten!! Grattis!

Perra tar en till!! 2 idag!

6,2-18,8-19,05-16,9 kg!! Det är hans facit hittills!!!

Oscar Nilsson kom från Lödgeälven och stannade till i Älvkarleby. Första besöket gav en lax på 8,3 kg!!

 

En annan låg och sov efter nattskiftet. Åker in nu. Rapporter kommer under hela dagen!

Calle o Svedda tog sina andra:

 

Bra dag vid älven igår! 26 laxar!

17/6-15

645m³ och endast 12 genom dammlucka! Men  hög nivå ovan damm 22,5 ö v h. Nu så blir det åka av för laxarna!

Jalle, Svedda blev av med oskulden! Grattis boys! Amir sin andra.

 

Flera fångster idag!

Kim med 17,3 kg! Grattis!

Roger Nordhstaff spräckte nollan! Grattis!

Hikmet blev av med oskulden! Grattis!

Stefan Karlsson tappade 3st!

Kommer snart fler Steff!

Flera spräckta nollor igår:

Tony Berggren, P-G Mårtensson, Storvreta, Grattis! Melker fick 2! Grattis! Molle sin andra, Grattis! Mellis sin 3é, Grattis!

16/6-15

Minst 10 laxar på land hittills!

Jan-Peter "storvreta"Näslund "Pastorn" tog årets första! 7,05 kg. Grattis Pelle!

to

Fler laxar fångas:

Melker Otterbjörk fixar vacker midsommarlax!! Grattis Melker!

Stefan Karlsson har tappat 2st, Per Eriksson en.

Tobbe med sin 7é! Grattis!

Rapporter om mycke fisk som visar sig! Även öring!

Magnus Timber rapoporterade och fotade.

Ännu en storlax!! 18.0kg!

Fla levererar:

Henrik Hydén med årets första, 7.53kg, Grattis!

Fasta nyss:

Ingels med c:a 6kg

Reaktion på Laxtrofe´n/Fallens dag:

Mycket vatten i kombination med trötta fiskare efter helgen gav 10 laxar under gårdagen.

Flera tappade bla Nicklas Mattson. Tony och Mackan. Körsbärsudden/Kistan verkar funka. Jerry Hellin fixade 2! Grattis!

15/6-15

Filmen med Bjurs drillning av 21 kg lax!! Perra håvar. Bjurs håvade Perras båda stora.

 

Det här händer innan vi hinner börja..

Posted by Mikael Edling on den 14 juni 2015

Tobbe Linkvist tog sin 6é!

Tobbe Linkvist har varit het på första delen av laxsäsongen! Nu tog han en på 8,2kg, hans 6é. Grattis!

Hett på Körsbär! Tydligen 2 fångade av Jerri Hellin från Västerås!

Flera tappade på Fasta! Macka och Tony bla!

Oliver Sundell fångar Midsommarlaxen! Grattis!

Oliver har fixat sin första för iår, 13.05 kg!

Många vana fiskare fortfarande utan premiärlaxen;

Absolut ingen oro för de som inte fått något ännu. Det kommer!

'

Nu börjar den riktiga laxsäsongen! Varmare i vattnet, mindre vatten, MER lax! Om jag får sia(fler med mig) så kommer det nog upp flera över 20 kilo, kanske uppemot 25-28 kg! Många stora redan tappade efter älven! Detta pga högt vattenflöde där fisken blir ännu starkare!

Igår om man jämför mot förra årets rekord säsong, så vart det väl ungefär hälften så mycket fisk fångad på fallens dag, men man ska ha i åtanke att det gått otroligt mycke vatten iår, så effekten av släppen inte blir i närheten av förra året.

Det kanske inte kommer upp lika många(kom upp många tidigt i fjorl) som förra året, men det kan nog bli fler laxar i älven än någonsin förr!!

Gått bra för vårt team:

 

     

Gårdagen gav bästa resultatet hittills i år. Många fiskade efter hela älven.

7 fångstplatser delade på 28 laxar! Fattas i princip bara 5 platser där det är ofiskbart på detta vatten(undantaget Hunsen)!

14/6-15

Fallans dag:

Verkar som det blir en hel del laxar i rapporten idag!!

Jocke Fritz med årets första!6,0 kg Grattis!

Bonustur, ja ni har hört det förr:

Bestämde mig sent under dagen att åka in til älven. Mycket pga Daniel´s 21 kg´s!

Anlände runt 15:35 till älven och anslöt till Perra, Bjurs och Stefan. Kastade runt 7 kast innan denna vackra lax bet! Drillade den riktigt hårt för att behålla den uppe och inte behöva springa med den. Stefan håvade den säkert och 2á laxen för året var landad. Vägde den på min våg som sa 10kg(4,5 timme senare, på kontorets våg) vägde den 10.3kg.

Underbar korttur igen!!!

Lite skitig men det gör inget. Den ni ser i bakgrunden är Bjur´s 21 kg´s!

Jens Ekholm fixade en 15 kilos! Grattis!!

Topp 3 Laxdrillen

Det går bra för ÄlvkarlebyRiverTeam! Daniel Lööf Bjursås fixar PB med 21 kg!! Grattis!!!!

 

Resultat Laxtrofe´n:

1á totalat; Mikael Larsson 19,3kg (12,6+6,7)

2á totalt: Per Carlsson 19,05

1á största fisk: Per Carlsson 19,05

Jag instämmer i Maddes hyllning till Perra:

Rapporterar under hela tävlingen

Perra är HET! 19,05 och nytt PB 2 dagar irad!! Grattis! Grymt!!!

9 st totalt hittills!

Topp 3:

1 Mikael Larsson 19,3 (2 st), 2á Per Carlsson 19,05 kg . 3á Lennart Hägglund 11,75/6,35(18,10).

 

Mikael Larsson Eskilstuna i ledning med 2st (6,7 samt 12,6= 19,3) Fasta! Lennart Hägglund 11,75/6,35(18.10) Kistan. Niklaus Storås 8,5. Nicklas Karlsson 8,45 Gubbhyllan. Thomas Lennström 6,45. Mikael Lindkvist 9,35kg. Per Carlsson 19.05. Nicklas Karlsson 8,45kg:

Storås och Lennström med varsin:

Några tappade (Årvara, Korallen samt en felkrokad)

 

12/64

Perra smäller till med en 18,8 kg´s silverdynamit!! Nytt PB!!! Grattis som Fan!!!

Årets näst största hittills!!!

" Efter en stunds drillning drog den iväg på en långrusning till Gubbhyllan! med mig efter! Bjurs fick håva den på Gubben!!" säger Perra på telefon! Överlycklig såklart! "Den satt innifrån och ut!"

Enver och Suat har åxå fått varsin på Gubben.

Jens Ekholm och Mellis blev av med oskulden:

 

Micke Malm med sin andra:

11/6-15

Perra fixar årets första! 6,2 kg Grattis!

 

Igår var det jobbigt att fiska! Tunga sänken i stenhårt vatten!

Våra danska vänner på "Spetsen" zhade lite flyt iallafall, en felkrokning(under hakan) och en 6,1 kg´s på land samt några fler känningar.

På kvällningen testade jag lite ovanför bron och vattnet kändes bättre där. Men man måste vila åxå. Under denna lilla vilopaus fick Tarik en fin lax strax nedanför mig på "Gubben" och Ubbe en strax ovanför mig(som jag håvade)! Där satt man alltså mitt emellan två av de tre som kom upp på Korallen denna dag/kväll! Sånt är livet ibland.

 

Vattenföringen ställer till det:

Det höga vattenflödet gör att man fiska på väldigt få ställen. Idag tex fiskade vi med 130-170g!! Den som fick fisk på "spetsen" körde 170g! Undertecknad fick åka hem tomhänt, likaså Stefan och de flesta efter älven.

Tarik med 10,8 kg lax! Grattis!

Urban Henrikssen med sin första för året, 10,1 kg! Grattis! Undertecknad fick äran att håva.

När jag åkte hem fick jag se slutkampen mellan Molle och denna vackra lax på 11,56kg! Grattis Molle!

Såg att en av älvens framtid, Albin Norin fixat årets första! Grattis!

 

10/6-15

Det drillas nu på Korallen!!! Släppte!

Fick se Roger Gahlin drilla på Fasta! Va fick han upp? Jo en lax på 19.8 kg! Störst i år! Grattis!

Spas med 13,5 kg silver! Grattis Spas!

Hörde om en lax på drag på Kistan, samt en på Årvara

9/6-15

Skaplig dag vid älven:

Calle Björk, Jesper Burman och Per Eriksson tog sina första för året. Fyra till kom det upp alltså 7 totalt.

8/6-15

Verkar som om det kan bli en bra dag för de som fiskar i dag!

Jesper Burman spräckte nollan! Grattis Jesper!

Men nu så är Tobbe HET! 5 för året! Grattis!

foto: Cribba

Tobbe Lindkvist 11,1 kg hans 4é! Grattis!

 

Före det fixade Calle Björk en på 12,2kg, första för året!Grattis!

 

 

Lite normalare vatten igen 753m³ men 82 m³ genom dammlucka! Runt 900 i Näs och Söderfors!

3 laxar igår på tufft vatten!

Hoppas på lite lägre imorgon och onsdag då jag fiskar.

7/6-15

Väntar fortfarande på värmen så vattnet kan gå ner till normalt flöde! Visst vi gnäller när det är för lite, men....för mycke är lika illa, eller?

Höga vattenflöden!! 1100m³ och ökande!

Stor lax fångad efter att jag åkte hem och jobbade:

Efter att Perra och jag åkte hem spräckte Ari Mukka nollan och inte med nån liten lax heller, 16.2 kg! Grattis Ari!

Nytt PB med nästan 8 kg!

Innan vi åkte skämtade Ari om att "döda havet" skulle bli "röda havet" ! Vad rätt han fick!

foto: Cribba

Ari´s kompis Krister Magnusson fixade även han en fin lax på 11,4 kg! Grattis Krister!

6/6-15

En tappad stor lax och en känning:

Underttecknad gjorde en korttur till älven idag innan nattskiftet. När jag kom så gick jag till Fasta och pratade lite med grabbarna och Tamer. Såg då en drillning på Korallen och Perra som håvade. Det var en kille som fick sin första lax i livet! Grattis till 6,7 kg vacker fisk.

Yngve brände en lax när jag kom fram till Korallen och undertecknad fick på en riktig "nappalainen" en fin lax runt 10-14 kg! Efter att laxen kommit ända in till land, gjorde den en rusning som jag bromsade och kunde vända den. Då kastade en gulkortare rakt över min lina och vips så var laxen fri. Hmmmmm... ja vad ska man säga.

Innan hade jag känt en fisk nafsa lite i grejorna. Före jag kom hade Elevtherios Antoniadis fått en 12á på "Gubben".

Såg även Urban Henrikssen drillade och återutsatte en på Notören.

Nya tag till veckan.
 

3 laxar på land igår:

Undertecknad testar idag en stund innan nattskiftet.

Det blir en liten tur till älva idag. Möter upp Perra o Stefan för några timmars fiske. Rapport kommer under dagen om vad som händer efter älven.

Kom ihåg att skicka bilder!  Skitfiske alla likasinnade!

Inte riktigt på G ännu. Stefan Karlsson, Suat Tütüncü och Christer Eriksson Söderfors blev de lyckliga fångstmännen, Grattis!

5/6-15

Stefan Karlsson spräckte nollan med en 12+are! Stort grattis!!!

 

Jag VET att det var MÅNGA rutinerade laxfiskare vid älven igår. Trots detta kom det endast upp 4 laxar.

Måste naturligtvis GRATTA Becke igen! Grymt! 18,75kg silverdynamit!

4/6-15

Återkommer med vikt.

Redan kö på "Spetsen"! Händer nog nåt där ikväll! Inga duvungar som står där! Tobbe, Perra, Jalle, Malm, Spas mfl.

Räknar till minst 12 på "Spetsen" samt kö.

Noteras att samma peson fångat 2 laxar på Korallen(Gubben)?!

Perra hade en stjärtsmäll på 4é kastet, den gick.

Jan Fernströms 12,7á

Foto: Peter"Molle"Berggren www.storfiskaren.se

Jobb, Jobb och åter Jobb: En eftermiddag, 3 nätter kvar!!

Mor fyller 70 år på fredag, fira henne sen nattarbete,  älven på lördag för lite avkoppling sen nattarbete lördag söndag.

Efter det kommer den efterlängtade ledigheten med lite mer laxfiske!

Idag vackert väder här i Hofors med fortfarande lite blåsigt, vart är SOMMARVÄRMEN!!!

4 laxar igår varav 2 fångade av Jari Helin från Sollefteå!

Största laxen i går 12,7 kg

3/6-15

Lax idag:

Fick info om att en lax (minst) har kommit upp idag på Korallen. 8,3kg. En till tagen på 6,55kg vart vet jag inte men tydligen 4 totalt på Korallen.

Laxen fortsätter alltså att stiga i allt större antal!

Gårdagen gav flera drillningar och sex laxar i fångstrapporten!

Tony "gavleoring"Berggren drillade på Fasta men hade otur med utrustningen och  laxen vann denna gång.

Göran Burman 16,6. Roger Nilsson 13,2. Tomas Lennström 12,7. Undertecknad 7,8. Micke Malm 7,2. Tobbe Linkvist 6,0!

Allt detta trots kylan! Vart är sommaren!!!! Som jag skrev tidigare så var Maj kallaste Maj på 200 år!! Hur blir Juni!?

2/6-15

Lyckad tur till älven!

Blåsigt(stormstyrkor), regn (avtog) Men helt otroligt flyt! 2 kast på Gubben gav årets första lax! 7,8 kg fet silverdynamit! Detta på Fladen Maxximus Alvkarleby Pro!! Grymt skönt att drilla med! Finns på Huntyard&Berras!!

Tobbe kom sågs och 5 kast senare låg hans 3é på land! 6 kg vacker silverpil! Grattis!

Roger Nilsson testade (första gånge i år?) Och drog en 13+are! Även Långthomas lyckade i Pumpen! 5 laxar på land samt flera drillningar när jag åkte hem! Stefan drillade in en 12-13 kg´s som tyvärr satt lite fel (styrfena) tråkigt men fin drillning!

Göran Burman fixar storlax idag!! 16,6kg! Grattis!

Foto: kontoret

1/6-15

Idag är det 1 juni!

Några tappade på Fasta/Pumpen!

Enligt SMHI var Maj den kallaste Maj på 50 År!!!  Det märkte vi nog!

Idag är ett gäng laxfiskare vid älven för att ta sin första lax för året, Hoppas på rapporter under kvällen.

Imorgon testar undertecknad och Stefan om det kommit lite fler laxar som parkerar.

Minst en drillning idag i Pumpen men den satt tyvärr fel.

Sista(31/5-15) Maj!

2 Laxar idag! Pumpen o Gubben levererar!

Danne Danielsson fixar majlax! Grattis!

 

 

Fin lax på Hyllan Elevtherios Antoniadis Solna 7,2 kg:

Strax före helgen var ett gäng ute vid Singö för trolling och det är fortfarande MYCKET och STOR fisk!

VARNING, VARNING!!! MÅNGA o STOR lax på gång till älven!!!

Är det verkligen sista Maj redan!!

Ja tydligen! Sista dagen för Majlaxen! Leder gör Enver Agic på 16,2 kg!

Gårdagen kommer att glömmas bort ganska snabbt! Regn, regn och åter regn! Men inte av Enver! Han persade med sin 16,2á och regnet hade inte hunnit komma då!

Kom även ihåg att anmäla er till Laxdrillen! och naturligtvis Laxtrofén!

Klicka på bilden för all uppdatering i tävlingen

 

30/5-15

Fiskade i skapligt väder på förmiddagen. Inget hände så vi åkte till Perras husvagn för en matlåda istället. När vi kom tillbaka träffade vi Håkan Lukkarinen vid hans bil. Han sa att vi missat dagen steg när vi åt, samt att han åxå missade det pga sänkesförsäljning! Kom fram till rapporteringshytten och där stod en strålande glad Enver med en präktig lax på 16,2 kg! Nytt PB med 2-3kg! Grattade naturligtvis honom och konstaterade att han nu tog ledningen i Majlaxen! Med 2,5hg! En dag kvar på den tävlingen! Men Laxdrillen och Laxtrofén återstår!

Sen kom regnet!! Ihållande i flera timmar utan att det hände något mer! Vi satt en hel del i vindskyddet och pratade fiske istället! Håkan Lukkarinen, Perra, Stefan, Cribba, Pär E, Undertecknad, Molle,  Sebbe samt en laxfiskare från Sundsvall. Även två dagkortare från Stockholmstrakten anslöt. Trevligt det med!

Runt 19:45 packade jag ihop och åkte hem,

Lite fördröjning på väg till älven:

En olycka mellan E4 och Älvkarleö:

En del fiskare efter älven såg fisk stiga igår kväll. Men enligt de rapporter jag fått in så ska det inte ha kommit upp nån lax. Får väl vänta på fakta från kontoret nu på morgonkvisten.

Undertecknad tar en tripp till älven idag för att se om man kan få känna på en majlax i år åxå. Möter upp Perra och senare även Stefan för lite skitsnack o fiske. Den här perioden på laxfisket ska man passa på att ha det lite lugnt vid älven, umgås med likasinnade. Senare kommer ju fisket att bli intensivare. Minst sagt. Köer till "Hotspot", armbågs lucka, mindre vatten, varmare och mer koncentrerat till kvälls/nattfiske. Vissa dagar även upp i ottan för morgonfiske 05:00! That´s salmonfishing!

In English

29/5-15

 

Vattentemp 12,5°c, sjunkande vatten 560-600m³

Nu börjar det likna laxsäsong! Sista chansen på majlax i helgen! Sen arbete 7 dagar!

28/5-15

Tobbe Lindkvist kan han! Andra för året, denna på 8 kg!

Grattis!

Foto:  Cribba

Snackat lite med Oliver Sundell eftersom han är vid älven. Han har haft en kännig samt sett 3-4 stigande. Tydligen har Tobbe fått sin andra för året. Kollar upp det.

 

Tänk att det alltid stämmer; Premiärlax, nån enstaka efter och sen några "nolldagar" innan de stora stegen kommer.

Sjunkande vattennivåer och vattentemp över 12°c! Här i Hofors ser man inte ett moln idag!

Fiskade Korallen under gårdagen men inget speciellt hände förutom att Thomas, Melker och undertecknad var i fisk (troligen med sänkena). Micke Malm såg två larrar stiga, men insida Rabben! Några observationer på Fasta (som verkar vara "HOTSPOTEN" tillsammans med Pumpgropen så här i början på säsongen).  Samt en drillning av Peter Fröjds dotter!

Vädret växlade om vanligt , ömsom sol ömsom regn samt kyligt. Hela kvällen i sig gav mig den "lisa för själen" jag behöver ibland, trots att värmen inte kommit ännu och att laxen är kvar i havet (de flesta) så har man ju sina fiskekamrater efter älven, så, visst känner man sig priviligerad!

27/5-15

Det blev om jag förutpådde, en nolldag igår. Helt normalt innan stora stegen.

Nu börjar namnen ramla in till tävlingen, kul!

26/5-15

Igår tappade Peter"Storvreta"Näslund en larre på Fasta! Det tappades även en lax till.

Tiden.

Märker ni lika som jag som bloggar, att tiden rusar iväg när laxsäsongen kommit igång!

Det känns om att det nyss var öringspremiär och nu är laxfisket igån! Ok, inte full fart men det är iallafall igång! Nu kommer snart de stora flaken med stora laxar som synts till från Landsort, Singö och Understen!!! Tydligen mycket och stora laxar på väg till oss älvfiskare! Intressant är väl lite i underkant att säga, spännande är mediokert att uttala men SKITHÄFTIGT! Är rätt uttryck!

 

25/5-15

 

Grymt fiske vid Singö i helgen! C:a 5 båtar gav runt 25 fisk!

24/5-15

Ny storlaxtagen på trolling! Störst hittills! Team Thunder on the Water 20.98 kg!

Försmak för oss älvfiskare!

 

Ronny Hedman har haft en bra dag på havet:

"Tre laxar vart det för mig,19.1ock 12.3 ock avsluta nyss med en på tio osså en storing ytterligare tappad,så lyckade 1.5 dagars laxfiske.med trevligt sällskap"

Marcus Pedersen med 14,5á! Grattis!

 

Då har man sovit, ätit och packat om för färd till älven igen;

Våldgästat Stefan Karlsson igen. Som vanligt trevligt med god dryck och mat.

Först vaknar man upp tidigt i morse med sms, mess och samtal om att första laxen är fångad. Efter en tupplur till så upprepar sig historien, enda skillnaden är att det är andra laxen som kommit upp! Igår disskuterade vi om att det skulle komma upp lax på söndagen! Rätt var det!! Med råge! Flera obs efter älven om större steg! Nu åker Stefan o jag upp!

Skitfiske alla fiskekamrater!

Peter Wennberg 6,6 kg silver!

Störst hittills i år, 15,95 kg!

Torbjörn Johansson Norberg

 

 

 

Första Laxen tagen ! På flugspö ! Tomas Strandgren Bälinge 7,6kg

 

Stort Grattis!

 

Vi var faktiskt rätt många om fiskade under gårdagen! Väldigt många kända ansikten så som Mellis, Lukkarinen, Pär, Storås, Jalle, Sundström, Envar, Perra C, Bjurs, Stefan K, Kurdishflugan, Malm, Ampa, Tobbe L , Cribba med flera. Kul att se att Cribba är tillbaka!

Undertecknad fick faktiskt se min första lax för året stiga! Perra drillade, Lars Sundström drillade, samt 2 till drillningar!

Så visst är dom här!! Ok vattenföringen gör det svårfiskat men....

Testar idag igen!!

Klicka på Tävlingsskylten för all information (tabellerna syns bäst i Explorer)

 

OBS! För de som inte sett det, så går det bra att Swisha( gärna iförsta hand Swish) 100 kr till tävlingen Laxdrillen.

23/5-15

Några lax sågs stiga runt älven igår. Idag går vattentempen troligen upp till 11,5-12°

Åker in till älven idag och träffar Perra, Stefan och Bjurs(redan där) samt Fritz. Hoppas på en lite blänkare!

Rapporter kommer under dagen!

22/5-15

Snart 11° i vattnet!

Många snackar om att fiska idag och i kväll! ÄlvkarlebyRiverTeam kör lördag och kanske söndag!

Tänkte åka till älven igår men inväntade helgen istället. Inget dumt beslut visade det sig. Ingen Maj lax ännu på land.

21/5-15

Första nystigna laxen på land i Lilla Edet:

 

 

20/5-15

Det har drillats i Älvkarleby!

Laxen trotsar tydligen vattentempen! Enligt källor så har det drillats och setts lax i älven i förrgår ! Tydligen riktigt stora laxar!

Det kommer rapport från de som fiskar ikväll! Kl: 19:52 ingen har sett eller känt något.

19/5-15

Vattentemp: 9,46°

18/5-15

. Vattentempen allt för låg ännu. 9,34°c

Snacket om första laxen är i full gång på socialamedierna. Nu känns det nära! Undertecknad kanske testar imorgon tisdag eller kanske väntar till lördag. Än så länge styr jobbet fisket.

Kom ihåg alla laxfiskare som vill delta i tävlingen att ju fler som deltar, desto bättre peng till vinnaren!

17/5-15

Fortsatt testen med Fladens MAXXIMUS Alvkarleby PRO:

Ju mer jag fiskar med klingan, ju mer tycker jag om detta spinnspö! Flera stycken av de som var vid älven har känt på spöt och tycker om aktionen i klingan. Kommentarer som ; Riktigt skönt, det spöet får du roligt med i sommar, lätt!, bra balans, ett sån blir det nog, osv.

Rullen från Fladen (Warbird) känns lika stabil som Ambassadeurerna. Inte testat den så hårt eftersom det behövs stor lax att drilla under sommaren för att kunna avgöra vissa kriterier jag ställt upp, såsom ; broms, hållbarhet.

 

Testade Älvkarleby tillsammans med Stefan o Perra under helgen. Såg många bekanta ansikten redan så här tidigt på säsongen. Men med många vana fiskare så måste det vara lax uppe i älven innan vi kan få den förste blänkaren. Vattentempen måste upp till runt 12 grader innan blänkarna vill stiga upp i älven. Iallafall de större stegen.

Några namn man så under fredag-lördag: Jalle, Spas, Storås, LångThomas, lillgrabben Milton, Nicklas Mattson (utan fiskegrejor), Said, Mäklarn (skadad axel), Suat, mfl.

 

14/5-15

Hög vattenföring i älvarna nu! Älvkarleby 660-700 m3!

Borde locka upp laxen!

Lax Stockholmstrakten:

Nynäshamn Landsort:

 

Rättelse:

Fick via sociala medier meddelande om att lax fångats vid trolling utanför en fyr vid Singö i fredags! Det är på G nu!

Jag kollar mer under dagen så kanske det kommer nån bild senare! Spänningen stiger!! Har kontaktat källan för mer information. Fått fram ett namn till att kolla med så nu är det ingen hemlighet längre! Lax på G!

 

 

Nedräkningen börjar

11/5-15

Laxfrossan börjar närma sig:

Många av mina vänner tänker börja jaga första blänkarna redan denna vecka! Undertecknad väntar till helgen och hoppas få känna nån larre dra i grejjorna då! Tar nog helhelg med början fredag em. Träffar Stefan vid älven och fiskar fredag em kväll, för att sedan åka ner till honom och dra nån pilsner. Vi åker upp igen på Lördagen när vi piggnat till för heldagsfiske.  och sen kör jag nog helsöndag. Man får väl hoppas på att nån strölax gått upp i älva innan Singö och Understen levererat.

8/5-15

Gårdagens tur till Älvkarleby:

Startade min tur 06:00 med väckarklockan i örat. Anlände 07:30 på Gävle Sjukhus för koll av mitt öga som jäklas med mig.

Efter 2 timmars undersökningar åkte jag vidare till Thomas och Jörgen på Huntyar&Berras för lite snack och input för lite skrivande om bl a Thomas vimmafiske.

"En av tidernas vimma sviter under 12 h. 1001gr 1020gr 1030gr 1100gr 1170gr 1181gr och drömvimman på hela 1351gr helt magiskt bara Smiley smile stort tack till Svante Otter som agerade vittne hela dagen Smiley smile påt igen bara!!!!"

Träffade faktiskt på Jens Olsson, säljare på Fladen och vi disskuterade lite om framtidens testande av deras utrustning.

Fladen är helt klart på väg in på marknaden med stormsteg igen med riktigt intressanta produkter! Vi snackade bl a om deras 12 fotare Maxximus Alvkarleby som jag efter några tester anser vara en riktigt bra klinga för både öring och laxfisket i våra älvar!

Vi (Fladen och undertecknad) kommer tillsammans utveckla denna klinga så den blir så perfekt den kan bli med balans, korklängd, rullfäste samt ringplaceringar! Redan på god väg, konkurrerar lätt med andra lax/örings klingor på marknaden!

Testade klingan på "laxfiskarens olika sätt" med bottennapp (bra ryggrad att rycka loss med), drillning 40 cm, 30 cm öring samt smolt. Nappen kändes direkt så känsligheten var superb. Sköna långa kast, även kortkast kändes riktigt bra! Vikten mkt bra samt balansen mkt bra.

Kommer att testa Maxximus maximalt under laxsäsongen och kommer med fler testresultat senare.

/Micke "laxdrill" Ahlström

 

Klockan 11 åkte jag vidare mot Älvkarleby och "första testen på laxen 2015". Väl framme träffade jag Ckristian på kontoret som var intresserad av Fladens nya Maxximus Alvkarleby och hans första intryck var väldigt possitivt! -" trodde det skulle vara en påk!" sa Christian, -"Men det var ju en riktigt bra klinga för både örings och laxfisket! utbrast Christian med bred Skånsk dialekt!

Efter en stunds fiske nöp det i en öring som enkelt drillades in med Fladenspöt! En liten blank 40 cm öring som fick simma tillbaka. En stund senare återutsatte jag även en mindre öring (30 cm). Några smolt fick man åxå sätta tillbaka, även Sefan Karlsson hade flera smolt på land samt ett par bättre hugg.

6/5-15

Som jag skrev på Fejjan:

Ska testa första turen på "Blänkarna" i morgon. Ska ändå in till Gävle sjukhus för fortsatt koll på vad som är fel med mitt öga. Då kan jag lika gärna åka vidare mot Älvkarleby och testa lite spön och rullar samt flugor, sänken och linor.

Stefan Karlsson jobbar men ansluter till älven under eftermiddagen och vi kör väl på LAXEN! Kan ju bli nån bonus öring iallafall.

Idag har jag pratat med David"Yngling"Lundström om trollingen vid Understen. Tydligen har några tappra redan startat sitt fiske därute och jag inväntar rapport. David och Andreas ska ut den 14 och då kommer rapporter. Undertecknad tror att den första blänkaren redan kommit upp  då i Älven! Kanske!

5/5-15

Dags att börja kolla trollingbåtarna utanför Understen?

Lite Mörrum lax 2015 för att få igång suget:

 

 

4/5-15

Laxsugen!!!

2/5

Då var vi inne i MAJ!

Öringsåret inget att skriva om (jo senare om vad som händer med havsöringen i Älvkarleby?).

 Nu väntar vi på Laxen istället!

Tipsen om första "Blänkaren" är igång! 3 veckor, 2 veckor? Bara att köra på från nästa vecka!!

Alla kommer väl ihåg förra året?: 19/5 Sven Olsen 11 kg!

Samt Spas 18/5 (bedömd omblänkare):

25/4-15

 

24/4-15

"Hälsoresan" till Stefan Karlsson under 2 dagar

Åkte ner till Stefan på onsdag eftermiddag för lite vildsvinsjakt på åtel. Satt till runt 23 innan vi packade ihop och åkte hem. Drack endast 2 bira eftersom jag är inne på en ny kur cortison för mitt öga.

"Nästan fylla"

 Dagen efter gick vi (nån km) till åteln och naturligtvis hade grisarna varit framme och vält tunnan! Troligtvis en kvart efter vi gett upp!

"Nästan gris" blev facit.

Dagen efter åkte vi till älven för lite öringsfiske. Testade kanalen och Inloppet. I kanalen nöp det i en öring men den släppte direkt. Satt mest och pratade och strökastade med testspöet Maxximus Alvkarleby Pro 12 fot från Fladen (Huntyard&Berras). Riktigt bra ryggrad som kommer att få laxen att få strida på bra för att vinna.

Träffade även Mackan och Storvreta och det blev nog mer snacka än fiska.

"Nästan öring" denna dag.

Som Stefan sa; Hälsoresa! Prommenader, frisk luft, jakt, fiske och ingen yrsel! Blev riktigt trevligt iallafall! Tack för dagarna Stefan!

HÄLSORESAN /Micke

 

20/5-15

Var till Huntyard&Berras idag.

Fladen tillbaka på hyllorna! För er alla som testat Warbird en gång i tiden så har nu MAXXIMUS ALVKARLEBY PRO kommit och jag testar i älven.

 

Testar även Fladens rulle Warbird som åxå finns i butik hos Huntyard&Berras:

Thomas kommer även att sälja drag till älven i paket om 3 för billig peng exempelvis:

 

Kom även ihåg att Huntyard&Berras även säljer vapen! Jörgen guidar er genom deras sortiment i nya bunkern:

Från prisvärda paket:

Via mellanklass:

Till vapnens Rolls Royce;

18/4-15

19 st öringar igår:

Bästa dagen hittills igår!

14/4-15

Öringen på G nu?

Rodden börjar leverera:

Flera fångester än tidigare på Rodden! Ola "laxbonden"Öbrink fixade 4 o ch Lasse Värjö 1 igår!

Kan vara så att öringen kommer nu!!

13/4-15

Öringen inte riktigt på G än eller?

Besök älven för att ta reda på detta. Hemifrån får man ingen fisk.

Verkar som om öringen inte är på G ännu trots perfekt vattentemp. Kan även vara så att antalet fiskare inte är speciellt högt. Många teorier efter älven varför öringen inte stigit i de mängder som borde vid denna temp. Enda sätt att ta reda på detta är att fler fiskare besöker älven, så fler linor i vattnet kan öka fångstantalet.

En teori är antalet öring som ska gå upp redan till stor andel är fångade av yrkesfiskare. En annan teori är att sälantalet ökat. En annan teori är antalet öringar minskat ännu mer trots öringsfondens hjälpande hand. En (som jag tror är den mest troliga) är att de milda vintrarna gör att tempen i havet(vid stränderna) är lika varmt eller varmare än älvarna, så öringen inte har någon anledning att gå upp i älvarna. Det är tydligen så att öringen endast går upp i älvarna för att få varmare vatten, så att deras matfunktioner sätter igång, sedan går de ut till havet för att äta. Jag vet inte om det är så, men enligt de som kan detta, är detta en orsak.

12/4-15

Igår tog jag en liten tur till älven för att testa om öringen kommit ännu. Träffade storvreta och Ampa vid Notören och vi gick vidare upp till Hällen. Pelle återutsatte en liten öring innan jag hunnit kasta vid Inloppet. Testade drag för första gången av tre besök och det gav utdelning direkt! På första kastet drog det i en öring! Ampa tailade denna vackra nystigna 2,8 kg´s öring! Fjällen bara rasade av den när man tog i fisken! Ibland har man flyt!

 

4/4-15

Och naturligtvis Sorvretas BRAXÖRING HAHAHAHA:

2/4-15

Lyckat 1á April skämt:

"Niklaus Storås har lagt till ett nytt foto."

"Första laxen uppe
I Älvkarleby Sportfiskeklubb. 8.4 kg blanklax ingen Besa Bilder kommer
Tog den på sked nyss"


 

Öringsfisket pågår för fullt och nu inväntar vi bara de nystigna öringarna.

Några glada fiskare med fångster sedan premiären:

Sebbe Berggren med fin öring, Grattis Sebbe!

Storås med fångster:

 

Nyheter från Älvkarleby inför fiskeåret 2015:

Premiär 21/3-15 (Boka före 10/3)


"Nya fiskesträckor
Till i år kommer vi prova att göra om spinnfiskesträckorna på Notören och Skravlet till mixade sträckor. Detta för att vi tror på att sportfiskare ska kunna visa hänsyn till varandras fiskesätt det konkret innebär att står det många spinnfiskare på ett område så går man inte dit som ensam flugspöfiskare och lika tvärt om. Mixade sträckor fungerar bra på ställen som Årvara, Korallen, Fasta.Flugsträckan före Kistan görs om till mixad och det med tanke på att vi tror att den sträckan kan med fördel fiskas med spinn under delar av säsongen.Märker vi att denna förändring ställer till bekymmer och problem för våra besökare kommer vi givetvis gå tillbaka till tidigare sträckning (Denna ändring kan ske under säsong) .Vi tror och hoppas att med fler mixade sträckor gör att vi får bättre fiskare vare sig man fiskar med flugspö eller spinnfiskar. Har någon synpunkter kom gärna och berätta det för oss på fiskekontoret. Men vi kommer aldrig kunna göra alla nöjda men vi siktar på att göra så många som möjligt nöjda.

"Exklusivt flugfiske i Kungsådr
Nu är det klart ! På 1h och 50min blev alla platser uppbokade på Kungsfisket.. Alla platser till Kungsfisket är betalda så det blir ingen andra chans att boka."

Vi på Älvkarleby sportfiske är otroligt tacksamma till Vattenfall för att dom låter oss förvalta sportfisket i Kungsådran.

Vi tackar även SLU, Länsstyrelsen Uppsala, Länsstyrelsen för miljöutredningar och fiske

Fisket kommer vara öppet endast under tiden sista helgen i augusti till sista helgen i september.
Fisketiden kommer vara från kl.06:30-11:30
3st fiskbara pooler
Pris: 500kr/dag och person. Pengarna ska sättas in på bg 724-6150 (Öringsfonden). Senast 2veckor efter bekräftad bokning
Pengarna går oavkortat till öringsfonden
Endast flugspöfiske
All fisk ska återutsättas.
Återutsatta lax/havsöringar över ca65cm ska registreras genom mail till fiskekontoret. Snarast möjligt.
Fisken ska snabbast möjligen återutsättas, därför ska längden uppskattas.

Är du intresserad maila ditt intresse med (Namn och telefon nummer) så vi ser ungefär hur många som är intresserade. Skriv "Kungsfisket" som ämne.

Provfisken har skett med goda resultat.
Bokning av fiskekort sker med vetskapen om att det är ett mindre vatten(12kubik) att fiska i och att det hyser både grov havsöring och lax.
Fångstgaranti lämnas inte.

Regler kommer kunna ändras under pågående fiske.

Fisket sker på egen risk

Bokning kommer att gå till på detta vis.

Söndag den 25 januari Kl.15:00 till kl.18:00 kommer man kunna ringa och boka
fiskekort på 026-72916. Först till kvarn gäller

För dom som sedan har fått sin bokning bekräftad kommer det finnas möjlighet att få bo nära fisket på Turisthotellet till ett bra pris och då inkluderar frukostkorg..

Finns det fiskekort kvar efter denna dag så kommer det finnas möjlighet att boka upp fler fiskekort vid nästa tillfälle.
Detta tillfälle kommer då att skrivas ut på hemsidan under vecka 5.

Du får endast boka en dag men du får boka upp alla 3st fiskekort för den dagen.

Bokar man alla tre korten så ska vi ha namnen på alla tre som ska fiska den dagen.
(Lämpligt att ni har pratat ihop er innan ni bokar )

När ni ska ringa och boka ha gärna några datum i reserv utifall det redan är uppbokat.

Samma namn får inte förekomma på mer än en bokning under första boknings tillfället/dagen.
Detta för att så många som möjligt ska få chansen att boka

Namnen är bindande.
Fiskekorten är personliga och får inte säljas vidare.

Betalningen är bindande och tillfaller öringsfonden även vid missat fiske.

Fisket i Kungsådran är uppdelad i 3st pooler där alla 3 pooler är olika stora och förutsättningarna är olika.
Fisket är tillåtet från kl.06:30-11:30 och där får man komma överens alla 3 om hur man vill fördela fisket mellan poolerna.

Kan man inte komma överens sinsemellan om hur man ska turas om i poolerna så gäller följande.
Personen som är äldst av dom 3, bestämmer först vilken pool han/hon vill börja fiska i.
Sedan näst äldst och den yngsta får ta poolen som blir över.

Sedan fiskar man från kl.06:30-08:00 i den poolen man blivit tilldelad

Kl.08:00-08:15 tid för byte av pool

Kl.08:15-09:45 fiskar man i nästa pool

Kl.09:45-10:00 tid för byte av pool

Kl.10:00-11:30 fiskar man i nästa pool

Alla har rätt att få fiska i samtliga pooler under dagen.
Man kan byta pooler mellan varandra.Detta fiske och upplägg är med reservation för eventuella ändringar

Är något oklart kontakta fiskekontoret"

 

"Fiskepremiär år 2015

Vi släpper max 150st fiskekort

300kr

Fiskepremiären år 2015 är 21 mars
Fisketiden är 08:00-16:00

För att få fiska premiären måste alla föranmäla och förskottsbetala innan 10mars.
Förskottsbetalningen är bindande.

Dom som fått sin anmälan bekräftad kan betala in på pg: 718598-6 (Glöm ej att skriva namn)

Du kan även betala in för ditt säsongskort samtidigt, då har du det utskrivet till premiären.

Anmälan till premiären kan du göra fr,o,m 12 januari


Anmälan till premiären görs till fiskekontoret på tel. 026-72916 eller 070-5751333


Eller gör din anmälan till alvkarleby.sportfiske@telia.com

Inga efteranmälningar och ingen betalning på plats

På premiären kommer det finnas kaffe, kaka och från ca kl.10:30 Korv med bröd och ev kolbulle beroende på väder.
Vi kommer inte ta något betalt för fikat eller korven men tar gärna emot en slant som går oavkortat till öringsfonden.

Fiskekortspriser som kommer ändras till år 2015 är:

A-Sektion

Dagkort ungdom 50:- tidigare pris inom parentes (40:-)

Veckokort ungdom 200:- (160:-)

B/C - Sektionen

Säsongskort vuxna 500:- (400:-)

Säsongskort ungdom 250:- (200:-)

Dagkort 60:- (50:-)

Familjekort 100:- (90:-)

Metkort B/C

Säsongskort 300:- (250:-)

Dagkort 50:- (35:-)" 

Nu är det klart med bunkern så jaktvapen kan säljas hos Huntyard&Berras!!

Jörgen ansvarar för den ny Vapenbunkern!

 

 

Onsdag 25/2-15

Thomas Larsson fortsätter med fina resultat på tävlingar:

"Vart seger på 2 av 3 tävlingar i helgen på jämtcupen . Fiskade i ett lungt tempo och det resulterade i att fläsk abborrarna hann hugga 2 största jag fick vägde 1104gr och 1085 gr.."

 

Thomas Larsson förfiskar lite inför SM i pimpling som han sedan placerade sig som 5á! Grattis Thomas!:

Det finns ju även fiske i andra världsdelar. Jag kommer att skriva lite och visa lite bilder på fiske på varmare breddgrader.

Kollat lite på  Ada Lim´s äventyr med Hebe Wong samt flera tropiska fiskare:

 

 

Onsdag 4/2-15

Rymlingar i Siljan!

Som många kanske har läst om i olika sociala medier så har det rymt 165 ton regnbåge (70 000 st)! i Siljan. Tydligen var det en båt som skulle mata fisken som rev ett hål i kassen. Eftersom dessa regnbågar inte tillhör Siljans fauna så är det av största vikt att så många som möjligt av regnbågarna fångas.

Några av bilderna kan verka anstötande men kom ihåg att det är fiskevård eller rättare sagt naturvård. Utan dessa fiskares insats kan många inhemska arter minska drastiskt, då dessa regnbågar som inte finns i naturligt besdtånd, äter väldigt mycket rom samt yngel.

Många av mina fiskekompisar från flera orter har sedan rymningen varit vid siljans stränder och fiskat efter dessa "bågar".

Här kommer ett litet bildspel med några av dessa killar och tjejer:

 

Flest fångster som jag fått uppgift om har Niklas Storås, här är några:

Träffade Roger Mellberg hemma i Hofors, med sig hade han Pentti Hakulinen och de hade varit till Siljan. Deras fångst finns inte på bild men de hade tagit upp 11 bågar.

 

Måndag 26/1-15

Sussi Stridh

Här kommer det ett litet reportage om ännu en av våra duktiga fisketjejer. Denna gång är det Sussi Stridh från Gissebäck i Jönköpings län (ursprungligen från Nässjö).

En tjej som specialiserat sig på flugfiske på allt från gädda till röding. En tjej som verkar ha "glimten i ögat" och ett leende nära till hands.

Här under kommer lite bilder på Sussis fångster samt lite bakrund om Sussi (citat).

Hon har även snygga naglar som matchar de flugor hon binder.

 

 

 

 

Tisdag 6/1-15

Ja fiske är ju inte riktigt allt i livet(bara nästan) så under vinterhalvåret är jag coach för HHC-00. I helgen hade vi cup och det sliter lika mycket som att fiska tre pass i Bergeforsen!

Här kommer ett sammadrag av cupen där vi missade finalen hårfint! Men brons lyckades vi med iallafall! Vi i blått.

 

Home

 

Se tidigare inlägg under fliken 2012, 2013 och 2014

1 2 3 4 5

 

Sidans början

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikael Ahlström - Copyright 2012 © - All Right Reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gavleoring.se

 

www.storfiskaren.se

 

Älvkarlebysportfiske

Lite urval av A

 

 

Gösdrottningen

William Loikas med familj tog över sträckan efter oss i Bergeforsen. Det gick ju bra! Grattis boy´s and girls.

David "yngling"Lundström med några fina Bergelaxar! Grattis!:

Hassan, Storås, Tamer, Peter Landström och Tony med Bergelaxar:

Onsdag 23/7-14

Micke Johansson med lax från tidigare vid Bagarn:

Hettan igår sög musten ur en. Hade några känningar samt en drillning sen drog Vattenfall ur pluggen, så det kändes helt rätt att åka hem innan 21.30. Det kom upp 22 laxar igår varav 1 återutsattes.

Såg att Sebastian "Sebbe" "B4" Berggren och Pappa Peter "Molle" "B3" Berggren fått varsin igår när jag åkt hem. Grattis boy´s! (B1-B4 har uppkommit pga att det är flera Berggren´s efter älven som fiskar: B1 Tony Berggren, B2 Fredrik Berggren, B3 Peter Berggren och B4 Sebastian Berggren.

Extra roligt att unga Sebbe fick utdelning igen! Stort Grattis Sebbe!

P-G Mårtensson fixade även han en larre innan kvällens slut. Grattis P-G!

 

Jobbet med nya vidskyddet på Notören fortgår. Träffade en arbetande Janne igår med skottkärran i högsta hugg! Bra jobbat!

Skall även sägas att den nya registreringplatsen med våg och vatten är en stor hit! Handikappsrampen skall heller inte glömmas samt barkade stigarna!

Vart är sommaröringen! Borde kommit upp många sommaröringar vid det här laget, men bara ett fåtal eller rättare sagt bara en eller 2 med sommaröringsvikt!

Molle med lax från igår:

Sebbe med gårdagens larre:

Christer Jangarve:

Hickan:

Jonny Jansson/Micke Strömberg:

Tamer i Bergeforsen:

Tisdag 22/7-14

Det kom upp 13 laxar( varav 3 c/r) och 1 öring (Danne Danielsson 2,7 kg) igår.

En ganska bra dag vid älven trots få fiskar på land. På första kastet fick jag på en lax som till slut gick fast i en linhärva och drogs ner mot en sten, sen var det bara att chansa att det var sänket som satt fast och dra! Men icke, fisken gick. Stefan har det fortsatt gött vid älven. Igår tappade han ett par samt återutsatte 3 st! Vikter på dessa c:a: 12, 11, 4! Kanonblanka! Stefan var som jag skrev inatt: KUNG!

Undertecknad med 6é! 8,2 kg.

Måndag 21/7-14

Stefan återutsatte 3 st samt tappade 2! Kung!

Mindre med lax nu. Vattenföringen i helgen spelar åxå en viktig roll. Det kom upp 16 laxar igår varav 3 återutsattes. De två öringarna som kom upp sattes även de tillbaka. Vännen Sven Karlsson Norrtälje fixade 2 laxar igår! Grattis Sven!

Idag ska undertecknad och Stefan testa om vi kan få nån nappalainen.

Söndag 20/7-14

Fortsatt målande av huset hemma i Hofors. Vid älven fortsätter laxfisket i vanlig takt. Igår spardes 19 laxar. 

Vattenflödet är sjunkande, vilket i sin tur samlar fiskefantasterna på få platser.  Undertecknad ska försöka komma till älven nån dag nästa vecka, för att veckan efter åka till Bergeforsen några dagar med kompisarna, Stefan, Perra, Bjurs, "lillBjurs" och kanske Bosse Sköld.

Hikmet med ännu en lax, Grattis Hickan!

Roger Gahlin med lax från gårdagen, Grattis "mäklarn"!:

Lördag 19/7-14

Det kom upp 16 laxar(varav 1 återutsatt) och 2 öringar under gårdagen. Stefan Karlsson lyckade fånga 2 av dessa! Grattis! Perra fick en fin blänkare. Grattis igen Perra!

Stefans andra för kvällen 11,3 kg (den första ligger under fredag):

Nicklas Mattson drill lax på Hällen:

 

Filmat av allas våran Christoffer "Mackan"Makaroff

Fredag 18/7-14

Stefan Karlsson och Perra fångar lax idag!

Stefan 7,8 kg sollax. Grattis kompis!

Perra med 6 kg sollax! Grattis Kompis!

Tyvärr går det inte att kolla "ny dygnsrapport" för gårdagen nu heller. Det kom iallafall upp 23 laxar igår varav 4 återutsattes? Stefan Karlsson fick återigen lax, nu 2 st! Grattis Steff! Flytet håller i sig!

Det finns några fiskare vid älven som fiskat hårt iår och kommit upp i antal över 20 fångade laxar! Ok, de har återutsatt allt som kommit upp när de ligger runt 13-14 på kvoten(15). Många av dessa laxar har kommit upp på "Gubbhyllan" som är den tightaste platsen för stigande fisk. Skravlet har bokstavligen invaderats iår, när fisken av olika anledningar som turbinval mm, valt att gå den vägen och även parkerat utanför. Korallen var riktigt bra under tiden som mycket ny fisk steg. Pumpgropen har åxå funkat bra iår när det gått vatten. En sak som förbryllar många veteraner, är att fisken inte backar till "Bagarkurvan" vid sänkning av vattnet!

Perra hade fortsatt oflyt, igår 4 tappade och en felsmäll, han är trots allt på rätt ställe med grejorna. Själv sitter man hemma och underhåller huset och frugan.

Calle returnerar lax:

Lördag 26/7-14

Andreas Reitan med "spinnlax" Grattis!

Vad ska man säga felval av fiskeplats igen!? Vattenjojjandet gjorde inte saken bättre.

Det kom ändå upp 33 (varav 2 återutsattes)laxar och 2 öringar.

Conny med PB på 15,75 kg!Grattis

Bjurs med sin 6,8á, Grattis!

Jocke Fritz med sin premiärlax! 11,48 kg! Grattis!

Elias Lahdo men första för året, Grattis!

Söndag 13/7-14

Idag blir det rökt lax på menyn :)

26 laxar(varav 5 återutsattes) och 1 öring blev gårdagens facit. Störst för dagen blev Fredrik"Gudfadern"Nygren med sin 12,8 kg´s larre. Grattis Gudis! Jocke Öquist fixade 2 st Grattis Jocke! Peter Jonsson fixade trippel! "Lill Petta" !

Jesper Burman med fin lax 9,8 kg Grattis Jeppe!:

Enver med lax 7,5 kg Grattis!:

Gudis med 12,8 kg blänkare:

Jocke med dubbel:

Lördag 12/7-14

Idag blir det cruising i Hofors! Bara att sitta ner och ta en pilsner, se lite snygga bilar, kolla in lite burnouts, kanske glida i nån 50´talare, ja, bara ha det skönt!

Igår fiskade Urban Henriksen fullt! Han kan Skravlet han. Tre st runt 8 kg! han tappade även 3 och hade en felkrokad iland.

Annars kom det upp totalt 32 laxar varav 3 återutsattes. Roger "Mäklarn" Gahlin fixade fin larre(bild ligger nedan under Fredag).

Förbereda för rökning av lax, tänka ut vad man ska göra på semesterns första vecka, kan bli lite laxfiske! Binda nån fluga mm. Javisst ja, tvätta lite på huset inför målningen.

Fredag 11/7-14

SEMESTER!

Roger Gahlin med kvällslax på 11,5 kg! Grattis!

Victor Blom med en lax o en öring( tidigare fångster):

Gårdagen gav 29 laxar. Själv satt man hemma och inväntade sista skiftet före semestern.

Hannu Isokivelä störst för dagen med 13,5 kg:

Kimmo Kouva med lax:

Torsdag 10/7-14

Såg att det kom upp 36 laxar igår (varav 3 återutsattes). Störst för dagen blev Joakim Andersson´s 15,85á, Grattis!

Tomas Lennström fixade 2st, Grattis Långtomas! Som ni ser under Onsdag, så fick jag en riktigt fin oklippt blänkare! Christoffer Makaroff fick igår en lite större larre, Grattis "Mackan"!

Onsdag 9/7-14

Tänkte fiska ikväll med Johnny och Stefan. Men först testade jag lite solfiske! Vicken succé! Efter 7 dagars tappande, så fick jag drilla en lax som följde med in i håven! Jag var helt solo, så med edge 10 fotaren och 6500 c3 rullen var det bara att hålla i och få håven till laxen! Skitkul! Glömmer nog aldrig denna nappalainen!

Huntyard&Berras har den ultimata flugasken! In å köp!

Fisket igår var lite tufft med den höga vattennivån. Många brända laxar. Vattentempen gjorde iallafall att fiske blev lite mer lättfångade (gäspade mer). 22 registrerade fångster. Undertecknad hade 5, FEM!drillningar som gick fiskens väg. Lite surt med så var det. Perra fixade återigen fisk. Grattis! "Ett napp en fisk" var Perras kommentar(med glimten i ögat). Stefan fick både sin 3 och fjärde lax! 12,6 (dagens största) och en mindre,  Grattis! Conny Eriksson hade flertalet fiskar på med en på land som resultat.

Perra med 7,9 kg silver:

Stefan med sin dublé:

Mackan men liten fin lax!

Lars Ekeblom med blänkare! Grattis!

Onsdag 2/7-14

Det börjar bli dags för planering för Bergeforsveckan!

Vi kommer att vara 5-6 personer som åker upp till Bergeforsen och har Södra sidan för oss själva i några dagar/nätter, samt Notstugan! Blir nog ta rodden en dag med! Det kommer ett längre reportage när vi närmar oss samt när vi är där och återkommer hem!

Lite minnen från förra året:

Sanslöst många drillningar!

 

Måste tänka tillbaka på de jag fått:

 Hört att det fångas lax vid Landsort, kommer laxen från Landsort upp till oss?

Kalixälvens räknare visar runt 9000 laxar/dygn! Bergeforsen har börjat leverera betydligt bättre på båda sidorna. Ljusne och Sollefteå likaså.

Det kan väl inte vara så att Älvkarleby blivit en TIDIG älv? Tidigt igång och tidigt avslut? Nja, inga bevis finns väl för det ännu. Kommer nog fler steg under Juli.

Tisdag 1/7-14

Lite bilder som kommit medans jag varit "borta":

Storvreta med sin 3é! Grattis! 12 kg?

Alex med dubbel (samt en återutsatt öring på 55 cm):

Fredrik"Gudfadern"Nygren med ökat PB med 10 pannor!(17,2 kg) första för året! Väl värd denna!

Anneli, Anneli Grattis!! Härligt att du fick en larre!

Jalle/Hikmet med fler laxar:

Jag undrar om ni fattar vad fort sommaren går när jag sitter och skriver dag och datum dagarna iända! Maj: check! Juni; Check!

Då kan vi göra bokslut på Juni:

Låt oss strunta i antal, utan nöjer oss med att det kommit upp väldigt, väldigt många laxar!

Tyvärr hann jag inte fiska så mycket under denna månad men det tar vi igen i Juli.

Mina kamrater Perra Carlsson,Stefan Karlsson,  Daniel "Bjurs"Lööf, Johnny Norén har fiskat några dagar jag varit hemma. Det har gått både bra och dåligt. Gårdagens fiskasre bland oss var "LillBjurs"

Gustav"Gurra"Lööf med 6,4 kg larre! Grattis!

Måndag 30/6-14

Då var man tillbaka i verkligheten igen! Aldrig mer Åland, jo fast nykter.

Under min "ledighet" så har Stefan fått en lax till, Perra en till och Tomas Lennström gått in på 10 i topp!

Tomas Lennström:

Ronny Mathiesen med 16,9 kg lax!Grattis!

Stefan Karlsson, bra jobbat!:

Lördag 28/6-14

Åker till Åland på 50 årsfest idag, så uppdatering kommer imorrn!

Melker med första? Sommaröringen! Grattis! 4,5 kg.

Perra med lax igen, Grattis!

Fredag 27/6-14

Vattenföring nu kl. 10:15 434 m3!

Evelina Henriksen fixar stor lax igen!

Gårdagens fiske började med bra vatten för att sänkas drastiskt(vad jag hörde innan sängdags). Det kom upp 29 laxar fördelat på flera fångstplatser. Störst för dagen blev en 17,95kg´s, fångstdam Evelina Henriksen! Grattis Evelina!

Själv får man vänta ett tag innan man får semester.

/Micke

Hassan fixar fin sommaröring i Ljusne! Grattis Hasse!

Torsdag 26/6-14

Kjell Bohlin med liten fin lax:

När jag åker hem från älven så kommer vattnet, bra va?!

35 firrar på land igår. Störst, med nytt grymt PB, Thomas Larsson Huntyard&Berras, 17 pannor jämnt! Grattis pojkspoling!

Fick lite info från älven av Sven Karlsson:

"Hej Micke
Fiskade på hällen igår lugnt med folk fram till åtta tiden sen brakade dom in.
Det gick bra vatten hela kvällen, det kom ett steg på eftermiddagen.
Storvreta Pelle tappade en STOR den var upp och hoppade två gånger svårt att avgöra med nånting emellan 15-20 kg utan att överdriva.
Jag skall nog ta det lugnt med laxfisket ett tag och avvakta tills sommaröringarna kommer."

Onsdag 25/6-14

Urban levererar;

Hikmet med ännu en Gubblax:

I och med gårdagen avslutades mina 4 dagar efter älven. Lika som de andra dagarna fisk jag fiska i minimalt vatten, slapp regnet men nordvästan var kvar. Åkte hem tidigare för att orka upp o jobba.

Hörde mig för om det plötsligt låga vattnet med Janne på kontoret. För att inga rykten om varför vattennivån är så låg fick jag den korrekta orsaken. Finns dålig med vatten hela sträckan, den "sjö" som höll på fyllas under dessa dagar var Runn, den fick endast en ythöjning som är vanligt vid dålig vattentillgång. Älvkarleby är även snabbreglerad älv så vattnet kan jojjas upp o ner som nu. Vattenföringen kommer fortsatt att sjunka om inte regnet faller på rätt platser.

Fisket fortsatt trögt. Rapporeterade laxar var iallafall lite bättre än tidigare dagar. 17 st med en största på 15,5 kg (Mikael Hekkuri). Undertecknad fick iallafal håva en firre på Hällen, när Lars-Johan Bengts Sundborn fick sin 8 kg´s.

Mer Ljusne, Björn Kastenfalk med flugspöfångad 13,1 kg:

Storås fixar 2 till i Ljusne!

Sanslösa 375 laxar  t. om. igår!!!

Förra året 67 vid samma tidpunkt! 2012 76st, 2011 9st!, 2010 12 st!, 2009 154st!, 2008 266st! 2000 455st! Inkl. Nattfiske! (då dog laxfisket princip 15/7!) Hoppas inte på samma utveckling i år! Det året höjdes vattnet drastiskt efter 17/7! 800 m3 stegrande till 1150 m3 26/7 och 1130 31/7! Inte troligt i år!

David"yngling"Lundström med lax från gårdagen! Grattis!

Sollefteå levererar storlax!

Johan Edin med 19,3 kg lax!

Ljusne levererar!

Väntar på att Bergeforsen ska börja leverera!

Gårdagen lika bra igen! 32 laxar på land! Skravlet nya innestället? Förra året stog många på Hällen, nu verkat Skravlet vara den plats alla trängs på! Korallen är åxå välbesökt (Gubbhyllan)! 13 laxar kom upp på skravlet igår, men på hur många fiskare? 9 på Korallen inkl. Holgers. Det ger 22 av 32 laxar! Resten (10) utspridda på alla de andra platserna (Notören, Bagarn, Pumpen, Kanalen). De andra platserna då? Körsbärs, Hunsen, Kistan, Årvara, Fasta, Fla mfl? Fiskade inga där?

Störst för dagen blev återigen en fisk över 17 kg! Tomas Björck fixade en larre på 17,1 kg! Grattis! Hikmets blev näst störst (16 kg). Medelvikten forfarande över 10 kg! Trots 14 under 10 kg! Några runt 5 kg mm!

Några glada laxfiskare med fiskelycka!

Ingvar Fors dubbel:

Hassan igen!

Hikmet tillbaka på "Hyllan" efter "semestern"16 kg silver! Grattis! PB? Tror det.

Tisdag 17/6-14

30 laxar igår! Stegen fortsätter! Vattenföring framöver oroar?

Vattenföringen har diskuterats vid älven efter rykten om drastisk sänkning snart. Sommarvatten runt 150-250 m3 är de siffror jag hört. Isåfall hoppas jag på regn i dalarna! Ryktet uppstår varje år, så kan vara så nu med, inget att oroa sig för innan/om det sker.

Åter  till det possitiva! Mycket folk och mycke fisk! Stor fisk! Gårdagens största en 17,9 kg´s på Korallen, fångstman Urban Larsson Valbo. Grattis! Gav en 9é plats på lista i dagsläget. Tarik Baran 17,45 på Hyllan? Saif Yousif 16,5, Hyllan? Grattis!

Medelvikten på 30 laxar tunga 11,31 kg! Detta trots 8 under 10 kg, ända ner till 4,5 kg!

Thomas Larsson fixar en lax till!

Chance med nappalainen!

Måndag 16/6-14

Efter ett par dar vid älven utan dator, så kommer lite uppdatering.

Fallens dag samt stora:

Sanslöst resultat! 64 laxar på en dag redan nu!! Tre över 20 kg! Samma dag! Peter Jonsson 22,9 kg! Håkan Lukkarinen 20,3! och Jens Ekholm 20 blankt! WOW!  Jag som för det mesta stått på Korallen, ändrade till Bagarn! Dumt drag, igen! (en långdrill med stor lax som gick fast det enda). Medans jag tog en tupplur fick Perra en riktig kanonfisk på 14,5 kg! Stefan drillade 2 fiskar, "lillbjurs" Gustaf"Gurra" Lööf en felkrokad och en drillning till!

Peter Jonsson med året hittills största! 22,9 kg!

 

Ingells 21,6kg

 

Jens med 20 kg!

Perras 14,5á!

Glada Stockholms killar!

Jalle med 10 kg silver!

 

Nio laxar på land igår. Störst och näst största fick Joakim Jansson Östervåla 14,8 o 12,5 kg! Grattis! TomasLennström 10,1 Kimmo Halonen 10,0 kg, Per Eriksson 9,3 kg, Jallal "Jalle"Raai en på 6,6 kg mm

Jag åker nog till älven under fredagen och testa helgfiske med Perra och kanske Stefan Karlsson

 

Några bilder:

Tomas Lennström 10,1 kg

Jallal Raai 6,6 kg

 

Kimmo Kouva 10,5 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Christoffer"Mackan"Makaroff

Tisdagen den 3/6-14

Lite sämre resultat igår. 7 laxar samt några missade. Störst för dagen var Kimmo Kouva´s 10,5 kg´s. Roger Nilsson ficken en 9,2á. Tamer Özturk 9 kg, Fuat Tütüncü 8,5 kg, Örjan Eriksson 6,9 kg, Suat Tütüncü 5,5 kg samt Kent Tillander 5 kg. Som sagt färre och framför allt mindre fisk. Molle brände en lax strax innan håvning, Tamer hade en till drillning mm.

Tamer med årets första:

Måndag 2/6-14

Har jobbat så uppdateringen kommer lite sent idag.

1o fiskar upp igår, varav största 14 kg fångad av Jalle! Grattis! Chance Cheng fick andra för året, denna gång 13,5 kg´s blänkare! Grattis! Görna Burman får nog snart bli kallad minken! 5é på land igår!Grattis! Tobbe Lindqvist fixade andra för året. Grattis!

Jalles:

Chance´s

Söndag 1/6-14

Fick bild på Sven Karlsson och hans 10,2 kg´s lax från Skravlet.Grattis!

 

58 laxar i Maj!! Rekord! Nej, Tydligen kom det upp 61 år 2000, men ändock kanon! (tack Tommy för infon) Man skulle kanske fiskat vidare för att hjälpa statestiken :) Eller kanske skulle Fasta, Hällen, Årvara, Skarvlet, Hunsen, Körsbärs, Notören, Björken, Gubbhyllan, Fla, Haröra, Bagarn, Kistan, Klarvik mfl hjälpt till lite sista natten :)

Galet bra månad jämfört med alla andra år! Kommer det att hålla i sig året ut?! Slutar det tidigare pga de tidiga resultaten? Många frågor efter älven. Eftersom fisket vid Understen inte varit speciellt bra än, så tror jag att det kommer stora "flak" snart! Rapporter från trollare säger att om ungefär en vecka väntas de stora stegen komma!

Vattenflöde just nu kl: 09:25

Älvkarleby: 623 m3

Bergeforsen: 787 m3