Uppdaterad 3/5-14kl 11:52

 

                             

 

 

MikaWebbmaster

www.laxdrill.se

 

Ett bra år för undertecknad! Skillnad mot fjolåret! Nytt PB (även om det inte imponerar ett år som detta)!

MÅNGA drillningar med en hel del sumpade, felkrokade, tappade intill håven!

 

ÄlvkarlebyRiverTeam;

 

 

   

 

Anslagstavlan

Gimån

 

ÄlvkarlebyTips

 

Monsterlaxar

Äldre inlägg

 

Kontakt:

Micke: alis@laxdrill.se

 

Gästbok

 

 

Laxfiske.nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upp

      2012   Blogg  Salmon news  Salmonvideo  Pictures  Salmonflyes  Tips&Tricks  Links

2013 

 

Sida

1 2 3 4 5

Fick en bild av Christoffer "Mackan"Makaroff på Mattias Jansson´s 5,2á

 

Öringarna på G att gå ut, Laxen kommer tidigt?

Detta är snacket som går runt älven just nu (redan förra veckan). Finns fortfarande chans att drilla öring, t om stor våröring.  Mattias Jansson´s 5,2 kg och Lars Norrström´s Österbybruk 5,5 kg, bevisar ju detta faktum.

Ryktena säger att det är mycket lax på G upp i år!  Var ju mycket lax även förra året, men ännu fler och större i år?

Andreas med öring från Långfredagen:

http://stockholmsalmonmafia.weebly.com/1/archives/04-2014/1.html

Vackert väder sa prognosen för långfredagen. Kanon tänkte jag och åkte till älven! Ha! Kallt och blåsigt(nordanvind)! var vad man fick! Började fiska i utloppet medans Perra körde rodden. Efter nån timma bestämde vi att Fast(n)a, var platsen för dagen. Jag hade ett par tre känningar, Perra en kortdrill. Det var allt för oss, trots att vi testade allt! David "yngling"Lundström och Andreas (talibanman) anslöt efter ett tag. Andreas hade 2 riktiga tunggung som inte ville komma iland.

Ett gäng glada Hudiksvallare(på lyset) och Haider var åxå på plats. Den ene (mest dragne) fick en fin öring på 2,6 kg(se bild) och Haider en på 1,7 kg. Såg även Pelle "Storvreta" fånga en öring på 2,5 kg samt några tappade vid utloppet.

/Micke

Ikväll anlände Perra till älven för en timmas rodd. Imorrn ansluter jag för att testa de prickiga.

/Micke

Undertecknad tog en sväng till älven igår 15/4-14.

Började inte bra då jag tagit med fel askar till älven! Inte en snurra, lysstav eller tubfluga! Fiskade första timmarna  i Inloppet och Hällen med en drillning som resultat. När vinden mojnat fortsatte jag fisket vid Utloppet. Ampa var redan där och Håkan Lukkarinen anslöt efter en stund. Han hade som tur var oändligt med snurror som jag fick ta del av. Runt 17.00 drogs vattnet på ordentligt och i en halvtimma var det omöjligt att fiska pga allt bråte som kom flytande. När flödet lugnat sig blev det fart på fisken överallt (utom där vi stod), jag fick håva en fin öring åt Ampa (3,23 kg), en äldre herre tog en fin bit(gös) lite högre upp, PG tog en på Fasta, likaså Niklas. Sebbe tappade en, Tobbe hade 3 drillningar på Korallen lite tidigare. Det kom även upp en fin öring på Notören (bakom ryggen på oss), av en flugfiskare. Sen blev det lugnt igen. Jag åkte hem vid 20:30 tiden men Håkan och anländande Thomas L fortsatte fisket.

/Micke

 

Perra testade lite rodd och landfiske i går lördag 12/4-14. Blåsten gjorde att rodden blev kortvarig. Landfisket (c:a 1 tim) gav ingen utdelning (förutom 3 braxen på 4 kast)! Vi testar vidare under påsken.

/Micke

Igår (31/3-14) var jag till älven för första gången iår. Blåsigt, kallt men soligt. Fiskade lite grann men kollade mest utrustningen.

Skapligt fiske i älven trots bakslaget vädermässigt. En 4,5 kg´s öring har fått syna land. Blir nog tvungen att åka dit nån dag nästa vecka.

 

Första lilla fiskenovellen från mitt fiskeliv ligger nu under fliken Blogg.

Stefan Karlsson lyckades fixa en fin öring idag.

En blåsig men solig dag vid älven

En hel del glada fiskare fick nöjet av att fånga premiäröringar! Runt 50 öringar fick känna fighten från uttröttande spön.  Mina kamrater Perra och Bjurs hade inte turen med sig denna dag, ok Bjurs tappade en, men fiskarna var nog inte riktigt sugna i inloppet.

/Micke

Imorgon lördag är det premiär i Älvkarleby!!

Själv sitter man fast på jobbet! Nåja, det är många fiskedagar kvar i år. Perra, Bjurs och Stefan är på plats och kommer att rapportera hur det går under dagen, både skriftligt och med bilder/filmer.

/Micke

Hej alla fiskevänner efter våra älvar! Nu närmar sig premiären med stormsteg! ÖRING! Inte illa att tiden går fort ibland. Hoppas på ett bra öringsfiske denna vår och att vattnet räcker till sommarens huvudattraktion; LAXFISKE! Rullar och spön framtagna, flugor bundna, linor inhandlade, sänken tillverkade och framför allt; SUGET efter älvarnas silver!

Undertecknad kommer att skriva lite novellartade fiskehistorier från ett lång fiskeliv. Många minnen från älvar, åar och insjöar samt tjärnar under 40 år.

Gimån i Jämtlan, mina favoritsjöar /tjärnar i Jämtlan, Älvkarleby, Bergeforsen, flugfisketjärnar, gös-sjöar samt andra vatten  i mitt närområde kring Hofors mm.

 

Lite laxflugor inför 2014:

 

 

Förra året gav fin utdelning för

ÄlvkarlebyRiverTeam:

                                                                                           

/Micke

Sida

1 2 3 4 5

 

 

 

 

 

 

 

Mikael Ahlström - Copyright 2012 © - All Right Reserved

Perra Carlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älvkarlebysportfiske

 

Din sportfiskebutik i Sandviken

Molles storfiskaren.se

Jens:

http://jensfiskeblogg.wordpress.com/