2013

Oktoberjakten avklarad med ett mycket gott resultat! Det enda som saknats under jakten är KALV!

Behovet av att vi jagar björn nästa år har verkligen visat sig under denna säsong.

Denna jakt började lördagen den 12/10 med vackert väder. Deltagare denna jakt blir:

Underteckand, Mats, Jarmo, Krille, Johan, Andreas, Micke Nord, Vesa K samt trevlige jaktgästen Magnus.

Redan på Söndagen ser jag en ensam älg springa över linjen 1,5 km längre bort! Jag ropar på radion att Krille ska passa upp, men innan orden gått fram i etern, så smäller det! Efter ett kort eftersök gratulerar Johan skytten Krille över radion att älgen ligger! Nytt PB för pöjken! En fin oxe med 8 pinnar.

Måndagen levererar även den! Jag sitter på "Backströms" när det smäller 3 skott strax ovanför mig mot "pickpasset". Andreas har skjutit en 8-9 taggare! Vilken start på Oktoberjakten!

Tisdag och jaktlyckan fortsätter! Jag sätter mig på "Ovepallen" och överlåter "Storkurvan" till farsan, där det inte är så trångskjutet. Jag hör några knak bakom mig och mellan mig och Andreas som sitter på "linjen" i berget. Efter att våran hund Ove har stuckit iväg med älg (oxe och ko/kalv) på en långrepa, så är det Micke Nords vovve Ninja´s tur att gå "Berget". Hon hinner inte långt innan hon ger skall alldeles innanför mig! Tyvärr bara tjäder denna gång.

Jag ser Micke gå över vägen ovanför mig och bara några minuter senare så smäller det 3 skott! Det lät så nära att jag trodde det var Micke som sprungit på älg, men får reda på att farsgubben skjutit en ko! Kul att han fick panga lite igen!

Onsdagen kunde väl inte gå i samma tecken? Jodå! Andreas skjuter ännu en älg! Och vi har nu skjutit 4 älgar på 4 dagar! Skillnad mot September det!

 

 

Superrolig jakt i kanonväder och trevligt sällskap!!!!

Septemberjakten avklarad. En av de sämre inledningarna på många år. Högsommarvärmen gjorde sitt (28-30 grader)! Björn på markerna, flera stycken var nog en stor orsak, samt alla älgar vi fick upp (13 st)! sprang ut ur markerna!

En skjuten kviga blev allt! Jag hade turen att sitta på rätt plats i rätt tid.

 

Jaha pojka, laddade förstår jag! Hoppas på en bra vecka med bra väder och mycket älg!

/Alis

Nytt jaktår och jakten är inte långt borta

Vi börjar jakten Lördagen den 7/9-13

Undertecknad kommer på söndag kväll. Kristoffer och Sven avstår i år.

/Micke